Home Najnovije Kvadrat stana u Rijeci po 1661 euro

Kvadrat stana u Rijeci po 1661 euro

1690
0

Cijena stambenih kvadrata na riječkom području u prvom tromjesečju ove godine narasla je za šest posto u odnosu na isto razdoblje lani, odnosno za četiri posto u drugom tromjesečju ove godine, zaključili su u riječkoj agenciji za trgovanje nekretninama Dogma i to, za razliku od uobičajenih analiza koje se baziraju na oglašenim cijenama, na temelju postignutih prodajnih cijena. Cijena stambenih kvadrata na riječkom području u prvom tromjesečju ove godine narasla je za šest posto u odnosu na isto razdoblje lani, odnosno za četiri posto u drugom tromjesečju ove godine, zaključili su u riječkoj agenciji za trgovanje nekretninama Dogma i to, za razliku od uobičajenih analiza koje se baziraju na oglašenim cijenama, na temelju postignutih prodajnih cijena.

Kažu i da su cijene koje se doista postižu na tržištu i do 20 posto niže od onih objavljenih u različitim oglasima, a na osnovi svojih analiza predviđaju da će prosječno cijene godišnje rasti oko tri do pet posto, dok prvi veći skok cijena očekuju ulaskom Hrvatske u EU i NATO. Prosječna cijena četvornog metra u Rijeci u ovoj je godini za sada 1661 euro, a u prošloj je godini iznosila 1580 eura, što je pak 5-postotno povećanje.

Nastavljen je trend usporavanja rasta cijena nekretnina započet prošle godine jer se tržište stabiliziralo. Isto tako, u prva tri mjeseca ove godine zabilježen je pad prodaje nekretnina i do 20 posto, no u idućem se tromjesečju prodaja ponovno zahuktala i raste. (Jutarnji list)

Previous articleBudicin sa sirenom za Ivančićev prvi bod!
Next articleŽeljko Pervan na Ljetu na Gradini

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here