Home Vijesti Laburisti: Stop Obersnelovim Potemkinovim selima!

Laburisti: Stop Obersnelovim Potemkinovim selima!

1107
1

laburisti255Kandidat Hrvatskih laburista za riječkoga gradonačelnika Predrag Šustar danas se založio za zaustavljanje velikih gradskih projekata kao što je kompleks Zapadne Žabice s novim autobusnim kolodvorom.

Šustar je novinarima, na lokaciji predviđenoj za projekt, u blizini sadašnjeg autobusnog kolodvora, kazao da bi od nezavisnih tijela trebalo zatražiti mišljenje o isplativosti projekta zbog rizika koji nosi predviđeni način financiranja javno-privatnim partnerstvom.

Istaknuo je da je sadašnji gradonačelnik i kandidat SDP-a za još jedan mandat Vojko Obersnel u kampanji prije četiri godine najavljivao završetak gradnje Sveučilišnog kampusa, početak gradnje stambeno-poslovnog kompleksa i marine na Delti i Porto Barošu, pozicioniranje 3. maja kao jednog od vodećih hrvatskih brodogradilišta, a riječke luke uz bok europskim lukama. Ta su obećanja ostala ista i u ovoj kampanji a dodaju im se i nova poput izgradnje novoga znanstveno-tehnološkog parka, kazao je Šustar.

Njegov kandidat za zamjenika gradonačelnika Vedran Sabljak ocijenio je da je projekt Zapadna Žabica nepotreban. Bačeno je 55 milijuna kuna dosad uloženih u taj projekt, a nije se ni počelo graditi, rekao je Sabljak. Uoči svakih izbora najavljuje se izgradnja novoga kolodvora, kazao je, nazvavši projekt Obersnelovim Potemkinovim selima.

Dosad je izrađen samo idejni projekt kompleksa koji je preimenovan u glavni projekt prije nego što su ispunjeni osnovni uvjeti, otkupljeno je zemljište od Hrvatskih željeznica, a grad s tom tvrtkom i danas vodi sudski spor oko tog zemljišta, rekao je Sabljak. Nepotrebno je, uz novi kolodvor, graditi i poslovni prostor na 10 tisuća četvornih metara dok je na Korzu mnoštvo poslovnih prostora prazno, a nije potrebna ni dvorana s 300 mjesta jer ima dovoljno sličnih dvorana u Rijeci, naveo je.

Hrvatski laburisti predlažu racionalniji projekt modernizacije postojećega kolodvora ili gradnju novoga kompleksa u fazama, s tim da se najprije sagradi kolodvor, a nakon toga, bude li novca, da se grade i drugi sadržaji.(radio rijeka)

1 COMMENT

  1. Autobusni kolodvor je pokušana jedna od prevara gradskih vlasti. Naime, ako smo u kapitalizmu, onda bi kapital trebao graditi autobusni kolodvor i zarađivati novac, a grad da mu u ime građana pruži sve potrebno, pa i ono što je uložio, kao što grad gradi POSOVE stanove. Takva su vremena, jer na ovaj grad se investitori ne lijepe, jer je očito da grad na neki način propada ili u najboljem slučaju stagnira. Jasno je, da je za to kriv SDP i sateliti, jer Oni funkcioniraju samo na sitnolpovoskim interesima, kao nabavka kompjutorske opreme po znatno većim iznosima od cijene na tržištu. Sitno, ali konstantno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here