Home Biznis Lalovac tjera MID u stečaj?

Lalovac tjera MID u stečaj?

1678
0

Boris Lalovac-3Porezna uprava Ministarstva financija uložila je žalbu na predstečajnu nagodbu tvornice “Motori i dizalice”, potvrdila je za Radio Rijeku povjerenica Sindikata metalaca Hrvatske u MID-u Bosiljka Zlojutro.

Sindikat to ne prihvaća i nada se da će se u kratkom razdoblju riješiti pitanje dva i pol milijuna kuna duga, razgovorima između Državne agencije za upravljanje državnom imovinom i Porezne uprave te da će rješenja naći i Visoki trgovački sud u Zagrebu koji je zaprimio žalbu.

Bosiljka Zlojutro ističe da se u Sindikatu i dalje drže obećanih rokova, odnosno da je 24. lipnja 2015. krajnji rok za potpisivanje kupoprodajnog ugovora te da očekuju da će Uljanik Grupa preuzeti MID. Ukoliko do tada ne bude dogovorene isplate plaća i privatizacije, SMH će morati donijeti odluku o radikalnim koracima kako bi se tvornica sačuvala, rekla je Zlojutro.

Sindikat trenutno nema informaciju da bi žalba Ministarstva financija na bilo koji način trebala utjecati na proces privatizacije MID-a, no ako se donese drugačija odluka, onda će država morati objašnjavati hrvatskoj javnosti zašto se zbog dva i pol milijuna kuna Motore i dizalice gura u stečaj.

Potraživani novac beznačajan je u odnosu na sve što je do sada uloženo u MID, ali i na vrijednost poslova u naredne dvije godine. Tvornica ima 40 milijuna kuna ugovorenih poslova, radi se u dvije smjene, a pred ugovaranjem je još osamdesetak milijuna kuna potencijalnog posla, dio kojeg bi novi vlasnik, Uljanik, mogao dogovoriti s MID-om, govori Zlojutro.

Sindikalna povjerenica naglašava kako ova situacija nikome nije u interesu pa ne očekuje probleme, no očekuje da državne institucije što hitnije riješe problem kako bi tvornica nesmetano radila. Zlojutro smatra da će se rješenje pronaći te da privatizacija, krajnjeg roka 24. lipnja, neće biti ugrožena, javlja Radio Rijeka.

Previous articleEn Face otvara terasu The Beertije 23. svibnja
Next articleAmerički investitor postao većinski vlasnik društava FinvestCorp i Hoteli Njivice

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here