Home Mozaik ‘Liburnija’ na posljednjem putovanju

‘Liburnija’ na posljednjem putovanju

3574
0

Liburnija1Legendarni “Jadrolinijin” brod “Liburnija” idućeg će tjedna isploviti iz Malog Lošinja na svoje posljednje putovanje u tursko rezalište Aliaga. Brod koji je neki način simbolizirao dužobalnu liniju, dao velik doprinos u domovinskom ratu, predvodio konvoj Libertas, brod koji su s radošću dočekivali u svim našim portima.

Motorni brod “Liburnija” nakon punih 50 godina u floti Jadrolinije, danas je potpisom ugovora dobio novog vlasnika.
Potvrdio nam je to predsjednik uprave “Jadrolinije” Alan Klanac: “Prodana je za 450 tisuća dolara turskoj brodarskoj kompaniji, koja djeluje u konzorciju sa brodogradilištem u kojem će biti razrezana.”

“Liburnija” je izgrađena 1965. u Nizozemskoj, primopredaja je bila baš uoči Uskrsa. Građena je za dvije namjene: liniju Zadar – Ankona te krstarenja. Za vrijeme ljeta najprije je povezivala dvije obale Jadrana, potom plovila u dužobalnoj liniji od Rijeke do Dubrovnika nastavljajući do grčkog Krfa i Igumenice.

Prije i poslije sezone krstarilo se istočnim i zapadnim Sredozemljem. “Liburnija” – brod s dušom – dugo je, do kupovine “Marka Pola” bila perjanica “Jadrolinijine” flote.(radio rijeka)

Previous articleVIDEO: Grobnik voli Rijeku!
Next article12 fantastičnih godina druženja s frizerima

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here