Home Vijesti Linić: Nisam razgovarao sa Šimićem

Linić: Nisam razgovarao sa Šimićem

1491
1

Nakon što je dr.Ognjen Šimić, koji je nepravomoćno osuđen na devet godina zatvor zbog mita i korupcije optužio Slavka Linića i SDP da su mu obećali pomoći oko sudskog procesa ako SDP pobijedi na izborima, Linić je te tvrdnje opovrgnuo. Rekao je da sa Šimićem nikada nije razgovarao o sudskom procesu. Smatra da Šimićeva osuda znači da nije dokazao svoju nevinost i da mu bijeg može samo odmoći.

Linić je rekao da je on kao gradonačelnik Rijeke, Šimiću osigurao samo stan jer je bio vrhunski kardiokirurg koji se zaposlio u riječkoj bolnici. Šimića smatra bjeguncem koji se, ako želi dokazati svoju nevinost, mora vratiti u Hrvatsku.

Istaknuo je da se on i SDP ne miješaju u odluke liječničke struke, a ni sudske vlasti. (HRT)

1 COMMENT

  1. ”Poslije bitke koplja u trnje”! Sada je u cijelosti nevažno tko je kome što rekao, razgovarao, učinio etcc. Struka je rekla svoje: 9 gpodina! Što je previše je previše! Jedini koji su u konačnici na gubitku su stanovnici grada Rijeke a i cijele Županije Primorsko-goranske koji gravitiraju Riječkom KBC-u jer su izgubili vrsnog liječnika. O ljudskim karakteristikama i poštenju nećemo raspravljati iz razloga koji su svima u gradu Rijeci poznati a to je da imenovani kirurg,” nažalost” nije jedini koji bi trebao odgovarati za ista djela ili nedjela kako tko prihvaća učinjeno.
    Dr.Šimić je instinktivno postupio kao svako progonjeno biće a to je bijeg od progonitelja a poglavito s toga ako drži da je izrečena kazna previsoka. Za ubojice i najgore vrste silovatelja su izricane zatvorske kazne u kraćem trajanju. Istina je da smo u silnim ”dodvoravanjima Europi” izgubili kompas a ovo je jedan od primjera istoga.
    Osobno, a po pitanju ”davanja poklona” liječnicima nisam protiv da se nakon liječenja oboljele osobe ( posebice ako je isto rezultiralo uspjehom) ” zahvalimo” ukoliko osjećamo potrebu za tim. No to nebi trebalo značiti da ostale osobe koje nisu u prigodi to učiniti bivaju ”zakinute” u liječenju i pružanju usluga u zdravstvu općenito. Prigodni poklon – zašto ne? Ali napominjem – nakon liječenja a nikako unaprijed! Predhodno napisah ozbiljnu stvar a sad malo i da se našalim: Zašto da svojemu liječniku obiteljske medicine za rođendan(primjerice) ne poklonim lijepi muški parfem ako želim da mi isti ”fino” miriše kada mi se približi mjeriti tlak!!!!!! Toliko o ovome ”slučaju”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here