Home Najnovije VIDEO: Lista za Rijeku i Blok umirovljenici zajedno u 7. izbornoj jedinici

VIDEO: Lista za Rijeku i Blok umirovljenici zajedno u 7. izbornoj jedinici

1336
0

U Rijeci je danas predstavljen sporazum o suradnji u 7. izbornoj jedinici između LISTE ZA RIJEKU i BLOKA UMIROVLJENICI ZAJEDNO (Akcija socijaldemokrata Hrvatske, Stranka umirovljenika Hrvatske – Blok umirovljenici zajedno, Splitska stranka umirovljenika i Zajednica nezaposlenih). Predsjednik LISTE ZA RIJEKU Danko Švorinić istaknuo je kako stranka nastavlja svoj rad i put prema prvom riječkom zastupniku bez obaziranja na tzv. lijeve i desne koalicije.
– Budući da je Blok umirovljenika zajedno s kojim potpisujemo sporazum jedini autentični predstavnik umirovljenika izvan utjecaja SDP-a i HDZ-a, vjerujemo u uspjeh i u 7. izbornoj jedinici.

Koordinator Bloka umirovljenici zajedno Prof. Zlatko Klarić obratio se javnosti apelirajući da ne nasjeda obmanama satelitske umirovljeničke organizacije Lazara Gruića koja je, prema njegovim riječima, proizvod HDZ-ovog inženjeringa kako bi se unio razdor u umirovljeničko biračko tijelo.
– Ta, lažna organizacija, osnovana pod istim imenom tjedan dana kasnije iza Stranke umirovljenika Hrvatske – Bloka umirovljenici zajedno, pojavila se i u Rijeci u koaliciji sa PGS-om i Ljubom Jurčićem, bivšim ministrom sdp-ove vlade koji je mogao ali ništa nije napravio za umirovljenike negirajući tada čak i postojanje duga države prema umirovljenicima. Danas je savjetnik premijerke Kosor i predsjednik nadzornog odbora Podravke postavljen tamo od strane HDZ-a. – kazao je Klarić čiji blok prema istraživanjima javnog mnijenja ima podršku oko 6% birača na nacionalnoj razini.


Zlatko Klarić s dva rješenja ministarstva uprave koje je registriralo Gruićev Blok umirovljenika zajedno tjedan dana iza Klarićevog

– Sukladno Zakonu o političkim strankama zatražili smo brisanje lažne stranke iz registra političkih stranaka – zaključio je Klarić prezentirajući novinarima rješenja Ministarstva uprave o registraciji dvije stranke istog imena koji potvrđuju njegove navode.

Koordinator Liste za Rijeku za 7. izbornu jedinicu Zlatko Moranjak izjavio je kako je Lista za Rijeku donijela odluku o izlasku na izbore u toj jedinici zbog činjenice da je zbog prekrajanja izbornih jedinica veliki dio Riječana ostao izvan svoje, matične, izborne jedinice.
– Loša HDZ-ova rješenja za izborne jedinice i katastrofalan učinak SDP-a koji je raselio naše sugrađane izvan granica Grada Rijeke primorala su nas da se i u 7. izbornoj jedinici obratimo svojim biračima zajedno sa Blokom umirovljenici zajedno. Očekujemo dobre izborne rezultate. – zaključio je Moranjak.

Novinarima se obratio i predsjednik Stranke umirovljenika Hrvatske – Bloka umirovljenici dr Franjo Markanović ističući zadovoljstvo sporazum između riječkih regionalaca i socijalno-umirovljeničkog bloka.
– Uvjeren sam da će spoj mladosti i iskustva dati odlične rezultate u 7.izbornoj jedinici, ističe Markanović. (rd)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here