Vijesti

Lista za Rijeku i PGS pozdravili osnutak nove Josipovićeve stranke

Lista za Rijeku i PGS pozdravili osnutak nove Josipovićeve stranke

josipovicskupstinaBivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović u nedjelju je na osnivačkoj skupštini izabran za predsjednika novoosnovane stranke “Naprijed Hrvatska! Progresivni savez”, dok je za njegova zamjenika izabran nezavisni saborski zastupnik Josip Kregar, čime stranka stječe i status parlamentarne stranke.

Za potpredsjednike su izabrani Velimir Srića, Brankica Crljenko i Ivica Pančić, za glavnog tajnika Mislav Žagar, a za političkog tajnika Tomislav Lacović.

Josip Kregar istaknuo je da će stranka u znaku demokratičnosti promovirati pluralnost mišljenja i mogućnost osnivanja programskih frakcija.

Oko 400 građana okupilo se na osnivačkoj skupštini u zagrebačkom hotelu Internacional, na kojoj je Josipović poručio da će se boriti za napredak koji će omogućiti novi gospodarski uzlet Hrvatske, radna mjesta i pristojan život za svakog čovjeka. Naglasio je kako je vrijeme da se prestanemo pitati tko je gdje bio 1941., 1971. i 1991. godine, već se okrenuti budućnosti.

Najavio je da će se stranka zalagati za obrazovanu, poduzetničku, demokratsku, ekološku i međunarodno afirmiranu Hrvatsku, za socijalnu pravdu i gospodarski uzlet, regionalizaciju i decentralizaciju zemlje te izbornu reformu.

Stranci su se pridružili odvjetnik Anto Nobilo, profesor Ekonomskog fakulteta Velimir Srića, operna pjevačica Dunja Vejzović, filmska i TV redateljica Irena Škorić te bivši SDP-ov ministar branitelja Ivica Pančić.

Podršku stranci došao je dati i predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić, a na osnivačkoj skupštini gostovali su predsjednik Narodne stranke – reformista Radimir Čaćić, bivša premijerka Jadranka Kosor i šef IDS-a Boris Miletić. Skupu je nazočio i Dario Vasilić iz Primorsko-goranskog saveza, Tamara Moranjak iz Liste za Rijeku, Željko Pavlic iz Međimurskog demokratskog saveza i predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić.

Iz SDP-a, Josipovićeve bivše stranke, te HNS-a nije došao nitko od istaknutijih političara.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Vijesti

Povijesni toponimi po Starom gradu bit će postavljeni krajem ožujka

spFebruary 19, 2019

Rijeka u magli!

spFebruary 19, 2019

Prometna nesreća na Kantridi

spFebruary 18, 2019

Zabio se u ogradu na zaobilaznici kod Matulja

spFebruary 18, 2019

Jedna osoba teže, šest lakše ozlijeđeno u prometnim nesrećama ovog vikenda

spFebruary 18, 2019

20 pripadnika Torcide zadržano zbog neispravnih ulaznica

spFebruary 18, 2019

Krk i Rijeka u subotu najtopliji gradovi u Hrvatskoj

spFebruary 16, 2019

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.