Home Vijesti Lista za Rijeku: Ministre, tko će odgovarati za kukavičko ponašanje policije?

Lista za Rijeku: Ministre, tko će odgovarati za kukavičko ponašanje policije?

3
facebook_profilna
Lista za Rijeku traži ostavku ministra

Lista za Rijeku povodom subotnjih navijačkih izgreda na Kantridi osuđuje kukavičko ponašanje policije, koja je umjesto da se obračuna sa izazivačima incidenta, nakon artiljerijske pripreme gostujućih napadača, krenula na napadnute žene i djecu te ih uz pomoć pasa, pendreka i suzavca odstranila s tribine.

‘Ministar policije Ranko Ostojić je hrvatskoj javnosti dužan odgovoriti na pitanje tko će odgovorati zbog katastrofalnih sigurnosnih propusta i činjenice da je policija umjesto protiv kriminalaca intervenirala protiv onih koji ih plaćaju da ih štite od kriminalaca. Zbog čega sa stadiona nisu odstranjeni izazivači nereda? Tko je donio odluku da se umjesto tribine s gostujućim navijačima isprazni obiteljska tribina ‘E’? Zbog čega se u civiliziranim zemljama zlouporaba pirotehnike na stadionima sankcionira u roku od nekoliko sekundi, a na hrvatskim stadionima uopće ne sankcionira? Zašto policija odgovorne nije upozorila na amatersku organizaciju utakmice i premalen razmak između običnih gledatelja i ekstremnih navijača? Kada ćete takve ‘navijače’ odstraniti sa stadiona? Smatra li se ministar odgovoran za rad policije i je li osobno spreman preuzeti odgovornost za njeno (ne)djelovanje u subotu kada su samo pukom srećom izbjegnute najtragičnije posljedice?

Umjesto praznih priča, najava novih zakona i osnivanja novih ‘nacionalnih tijela’, javnost s pravom očekuje da se izgrednici napokon počnu kažnjavati, a odgovorni u policiji snose odgovornost za nered i propuste koje su sami prouzrokovali. Ukoliko ministar to ne može osigurati, bilo bi vrijeme da razmisli o ostavci i svoje mjesto prepusti nekome tko to može.’, zaključuje se u reagiranju.

3 COMMENTS

  1. Kada bi se gostujući navijači istjerali s tribine, gdje bi oni otišli?? Izbili bi još veći neredi oko stadiona, ne lupajte gluposti!

  2. Oko stadiona kažeš? A dakle, sve je prihvatljivo samo da bi se stvorila tobožja ravnopravnost i kako bi se održavala prava navijača? Dobro meni nije jasno nešto na ovom balkanu. Koliko jedan prosječan čovjek može bit retardiran, zatucan i glup da radi razliku između bacanja baklje na stadionu na nekoga i činjenja istog na ulici? Kad na ulici nekoga iscipelare to je grozno… Nema povoda, ničim izazvano… Kada ista stvar se desi na tekmi to je onda, ako ne opravdavajuće onda makar shvatljivo. Načitao sam se tako ridikuloznih komentara od onih ekstremističkih koje neću ni komentirat a do onih ljudi koji zaista misle da ta djeca i ti starci nisu tamo ni trebali sjedit. Na tribini koja je napravljena za njih. I ti meni kažeš da bi se tukli vani?! Prijatelju, kada bi murija radila svoj posao vani nitko ne bi mrdnuo, a unutra još manje. Zabranit gostujućim navijačima da dođu? Pa ne, nije potrebno, ali komotno bi se moglo zazidati dio na stadionu il blizu njega pošto ti huligani ni ne dolaze gledat tekmu i onda pustit i jednu i drugu stranu da se pomlate i pokolju unutra na mrtvo ime ako hoće.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here