Vijesti

Lista za Rijeku protiv nepotizma u gradskoj upravi

Lista za Rijeku protiv nepotizma u gradskoj upravi

Danko Švorinić i Predrag Miletić

Je li Rijeka najtransprentniji grad u Hrvatskoj čime se gradonačelnik Obersnel voli hvaliti? Jer najnovija afera potvrđuje upravo suprotno. Gotovo četvrtina iznosa koji je Grad Rijeka uložio u održavanje svojih poslovnih prostora potrošeno je za prostor bivše tržnice na Turniću čiji je zakupac privatna tvrtka RIS – Računovodstvo i savjetovanje, a koja je vlasnički povezana s Vincom, tvrtkom u obiteljskom vlasništvu Vladimira Benca, pročelnika Odjela za gospodarenje imovinom. U cilju razvoja efikasnije i zaista transparentnije gradske uprave, Lista za Rijeku je na današnjoj tiskovnoj konferenciji predložila razrješenje pročelnika Vladimira Benca i dopunu etičkog kodeksa službenika i namještenika upravnih tijela Grada kojim bi se spriječio sukob interesa na način da se za pročelnike upravnih tijela primjene jednaki kriteriji kakvi vrijede za dužnosnike sukladno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa.

– Uvjeren sam da će gradonačelnik Obersnel na kraju morati smijeniti pročelnika Benca ali zabrinjava da je za takvu odluku potreban toliki pritisak javnosti jer je sukob interesa u konkretnom slučaju vidljiv iz aviona, zaključuje Švorinić koji smatra da ovakve afere bacaju ljagu i na sve one službenike koji pošteno obavljaju svoj posao.

Konkretni prijedlozi za razrješenjem pročelnika i izmjene etičkog kodeksa biti će po hitnom postupku upućene i na posljednju sjednicu Gradskog vijeća koja je na rasporedu na kraju mjeseca.

Da treba izvršiti korjenite promjene u radu gradske uprave misli i tajnik stranke Predrag Miletić koji smatra kako bi rad gradske uprave trebao biti u funkciji interesa građana, a ne interesnih skupina i pojedinaca.

Midas

View Comments (1)

1 Comment

  1. JARO

    March 21, 2017 at 13:36

    ovaj levi ne bi puncu, ali bi ženi…ni ovaj levi ni alternativa sadašnjima…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Državno odvjetništvo traži zatvor za Miškovića!

spFebruary 14, 2019

Preminuo novinar Radio Rijeke Ivica Vrkić

spFebruary 14, 2019

Linija 1A se ponovno spaja s centrom grada!

spFebruary 14, 2019

Tajani se ispričao, pročitajte tekst isprike

spFebruary 13, 2019

Održani tribina i radionice na temu „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“

spFebruary 13, 2019

Presuda u korist korisnika CHF kredita iz Rijeke za auto kredit

spFebruary 12, 2019

Nove inicijative novog omišaljskog rukovodstva Liste za Rijeku: Omišalj treba kupališnu žičaru

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.