Home Vijesti Lista za Rijeku: Vraćamo obalu Riječanima!

Lista za Rijeku: Vraćamo obalu Riječanima!

189
2
Lansirna rampa torpedo se treba vratiti u nadležnost Grada Rijeke

Prostor oko lansirne rampe i lučice u sklopu kompleksa torpedo država treba vratiti gradu koji ga treba staviti u funkciju i približiti građanima. Predstavnici države su to bili najavili pred godinu dana, ali iz grada do sada nitko nije reagirao. To je zona u kojoj planiramo stvoriti još jedno gradsko središte za izlazak na more i urediti oko 250 komunalnih vezova u lučici, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare kandidatkinja za gradonačelnicu Rijeke Ana Blečić Jelenović (Lista za Rijeku).

Prema njenim riječima, iskoristila bi se postojeća infrastruktura za ugostiteljske i poslovne sadržaje, a tu je i palača Whitehead, nova prometnica. Za uređenje ove lokacije moguće je apliciranje na europske fondove, a kao drugu lokaciju na kojoj Lista za Rijeku planira razvoj takvih sadržaja navela je prostor buduće lučice Pećine, kao mjesto još jednog potencijalnog kontakta građana s morem.

250 komunalnih vezova u lučici torpedo

“U Listi za Rijeku pozdravljamo najave novih investicija u Porto Barošu i potencijalno širenje novih sadržaja za nautičare i građane na putničku obalu. Investicija u Porto Baroš i širenje marine na putničku obalu je prilika koju ne smijemo propustiti. Za to su potrebne izmjene GUP-a, što je prilika i za rješavanje zamršenog odnosa između Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i države oko nadležnosti nad obalom. Ono na čemu ću inzistirati u budućem četverogodišnjem razdoblju, kada je u pitanju povratak obale građanima, jesu investicije, novi sadržaji i osiguran pristup građanima. Od toga nema odstupanja, istakla je Ana Blečić Jelenović.

Ana Blečić Jelenović i Danko Švorinić

Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić rekaa je da je bio neugodno iznenađen nedavnom tiskovnom konferencijom stranke Možemo! na kojoj su njihovi predstavnici izrazili protivljenje vjerojatno najvećoj investiciji u naš grad u posljednjih 50 godina i stavljanju obale u funkciju nautičkog turizma ali i naših sugrađana. Podsjetio je da se ne putničkoj obali trenutno nalaze parking i ilegalna marina državne lučke uprave.
“Postoji cijeli niz primjera na Mediteranu gdje nautičke luke nisu neka zatvorena i zabranjena zona za građane već mjesto pristupa moru i društvenog okupljanja poput Nice, Valencije ili nama najbližeg Rovinja. Dakle sasvim sigurno da Porto Baross i putnička obala kao buduće marine neće biti zatvorene za građane Rijeke i njihov pristup moru već obrnuto. To možemo obećati građanima kao zaštitnici njihovih interesa u budućem sazivu Gradskom vijeću. A stranci Možemo! poručujemo da se i dalje bave onime za što su i osnovani, a to su problemi Zagreba i Zagrepčana”, zaključio je Danko Švorinić.

Previous articleGoran Tomić uoči Istre: Želim da se dokazujemo na terenu, to je jedini ispravan put
Next articlePredsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat zahvalio vijećnicima na kraju mandata

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here