Home Najnovije Livaja: Naš cilj je jasan – titula prvaka!

Livaja: Naš cilj je jasan – titula prvaka!

90
0

Gripe su navijale za Marka Livaju, toliko su silnmo gledatelji u splitskoj dvorani željeli da centarfor Bijelih i hrvatske reprezentacije za kraj godien podigne još jedan trofej. Makar i revijalni u malom nogometu. Livaja se također “žestio”, nije olako pristupio blagdanskom humanitarnom turniru, ali u finalu je njegova momčad poklekla ispred Ibričičeva Kaurija, prenose Sportske novosti.

  • Svake godine je popunjena dvorana, zaista mi je žao mi je što je ovo zadnji turnir. I za mene se prvi put čulo na ovom turniru.

Nije Livaja zaboravio prosinac 2009. kada je prvi put, sa 16 godina i četiri mjeseca sudjelovao na turniru “4 kafića”. Nekoć mladi kadet Hajduka, danas zvijezda hrvatskog nogometa.

  • Sigurno da ćemo se svi rado sjećati turnira i bitno je da smo pomogli ljudima kojima je pomoć bila potrebna. Bitno je da se nitko nije ozlijedio i uništio svoju karijeru. Puno je 20 godina, prerastao je turnir u pravi, kultni. Ali idemo dalje, nadamo se da će u budućnosti biti neki novi ljudi koji će nešto organizirati, nešto lijepo da se događa u Splitu. Momčad Kaurija je zaista dobra, zasluženo su osvojili turnir i na tome im čestitam – kazao je Livaja.

Prije nepune dvije godine Livaja se vratio u Hajduk samo s jednom ambicijom, kako bi osvojio neki od trofeja s Bijelima. Nije mu tada reprezentacija bila ni u primislima.

  • Kada sam se vraćao u Hajduk, uopće nisam razmišljao o reprezentaciji. Iskreno, imao sam već 28 godina i razmišljao sam da je moje vrijeme prošlo. Da više nemam šanse za Vatrene. Ali, s Hajdukom sam očekivao trofeje. Očekujem ih i danas, jasno. Međutim, život piše čudne priče, pa se tako i meni dogodilo ono o čemu nisam ni sanjao. Da sa reprezentaciojom osvojim broncu na Svjetskom prvenstvu.

Bez pretjerivanja može se konstatirati da je ovo bila Livajina sportska godina iz snova.

  • Da, moglo bi se tako reći, ali još nedostaje naslov prvaka. Nakon toga više nema dalje. Zaista je bila lijepa sportska 2022., premda možemo malo žaliti za prilikom koju smo imali u prvenstvu. Međutim, nismo je iskoristil i to je život. Nikada ne treba odustati i nadam se da ćemo ove godine uspjeti nadoknaditi ovaj minus koji imamo. Znam da neće biti jednostavno, ali naš cilj je jasan.

Za podsjetnik, Dinamo bježi šest bodova uz jednu utakmicu manje u odnosu na Hajduk. Prvenstvo sigurno neće biti lako, mnoge momčadi sanjaju o njemu.

U ovoj škvadri talenta ima napretek! Hoće li novi trener jesenske prvake juniorske HNL pretvoriti u španere?
– Ako nemate svoj dobar dan ili ako ste lošije ušli u utakmicu možete od svakoga izgubiti tako da je ovo sigurno jedno zanimljivo prvenstvo.

Što ste zaželjeli za 2023?

  • Svi imamo istu želju u Splitu, a to je titula – naglasio je Livaja

Koja je tajna uspjeha Joška Gvardiola ? Puno ste se zbližili u Kataru, upoznali ste mladog stopera.

  • Pokazao je u i Leipzigu da ima veliku kvalitetu, Pravi je momak, na zemlji je i nadasve pošten. Zato smo se i zbližili. Što se tiče nogometa, svi smo znali za njegovu kvalitetu. Treninzi? Nismo se tukli na treninzima, pazili smo se. Atmosfera je bila odlična, prava obitelj. Nijedan incident u 40 dana. Netko uvijek može biti ljut u 40 dana, netko igra manje nego je očekivao,. Ali svi su bili odlični.

Što ste rekli Gvardiolu nakon Argentine?

  • Bilo mu je teško, vidio sam to na njemu. Rekao sam mu, imaš 20 godina, bit će još svjetskih prvenstava, osvojit ćeš ti i zlato.

Na dočeku u Zagrebu doživio je Livaja ovacije kao i na splitskoj Rivi što dovoljno govori koliko je omiljen kod navijača u cijeloj Hrvatskoj, pa i šire. Ali, za kraj ipak ide poruka hajdukovima navijačima.

  • Nadam se da ćemo im ispuniti želju koju snivaju već 17 godina. Još malo i eto nas na Poljudu.

Brzo kreće prvenstvo, eto i Livaje ponovno u bijeloj “desetki”. Još manje od mjesec dana.

Previous articleRuska bomba tražila ljubav preko jumbo plakata, javio se ukrajinski tajkun!
Next articleNajveći izbor osigurača za struju nudi vam tvrtka Inel

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here