Home Mozaik Ljeto na Gradini

Ljeto na Gradini

1615
0

Kvartet „Sun on the moon“
25. kolovoza u 21:00 sat
Kvartet nastupa u sastavu Astrid Kuljanić (vokal), Elvis Penava (gitara), Henry Radanović (kontrabas), Krunoslav Levačić (bubnjevi). Repertoar čine standardi američke i brazilske glazbe. Astrid Kuljanić pjevačica je grupe „Mildreds“. Podučava pjevanje u Groove školi, te sklada vlastite kompozicije. Elvis Penava proglašen je glazbenikom godine na dodjeli strukovnih nagrada Status. Član je mnogih poznatih jazz sastava („Satelite“, „Mirokado“, „Adam Klemm Kvartet“ itd.). Henry Radanović dobitnik je mnogih nagrada (Status, Porin), a poznat je kao originalni član “Elvis Stanić Group” i jedan je od najtraženijih basista u studiju i na pozornici. Krunoslav Levačić dobitnik je 9 nagrada Status, sudionik projekata koji su dobili više od 40 nagrada Porin. Stalni je član grupa „Transhistria Ensenble“, „Mildreds“, „AGL Trio“, „Adrabesa“, „Boilers“ itd.

Leonora Surian
27. kolovoza u 21:00 sat
Leonora Surian predstavlja svoj prvi glazbeni autorski CD – jazz profila. Sve autorske skladbe potpisuju skladatelj Duško Rapotec – Ute i tekstopisac Robert Pilepić, a Ivan Popeskić aranžmane, u čijem studiju se projekt i snimao. Brojni glazbenici koji sviraju na CD-u su vrhunski eminentni jazzeri iz naše Županije i cijele Hrvatske, što također daje posebnost i raznovrsnost izvedbe samog CD-a. Leonora će na koncertu izvoditi i jazz standarde te poznate teme iz mjuzikala. Nastupit će i Marko Lazarić, Henry Radanović, Ivan Popeskić, Ante Gelo, Darko Jurković – Čarli, Branko Sterpin i mnogi drugi. Promocija CD-a prvijenca Leonore Surian, te brojni gosti i glazbenici bit će pravo osvježenje u toploj ljetnoj noći i poziv na druženje.

50 godina klape „Kamen“
28. kolovoza u 21:00 sat
Klapa “Kamen” iz istoimenog mjesta nedaleko Splita utemeljena je 1958. godine i ovaj koncert predstavlja vrhunac njihovog polastoljetnog djelovanja. Posebni gost večeri je pjesnik Jakša Fiamengo. Svoju punu afirmaciju klapa „Kamen“ stječe od 1975. godine ulaskom na Festival dalmatinskih klapa u Omišu na kojem sudjeluje sve do 2004. godine, odnosno punih 30 godina u kontinuitetu, čime je uvelike pridonijela razvoju, očuvanju i unapređenju klapskog pjevanja. Klapa “Kamen” je na omiškom festivalu osvojila devet nagrada u završnim večerima muških klapa, među kojima se ističe Zlatni leut, prva nagrada publike 1998. godine. Najdraže nagrade klape su Srebrni grb grada Splita i Velika nagrada grada Splita s likom sv. Duje koja je klapi dodijeljena za životno djelo u kulturi. U svojoj riznici posjeduje i brojne nagrade iz inozemstva. U svojoj je bogatoj povijesti održala više od 1400 koncerata u zemlji i inozemstvu te je izdala 6 nosača zvuka. Glazbeni voditelj klape je Zdenko Perasović.

Marko Tolja & Olja’zz unplugged orchestra
31. kolovoza u 21:00 sat
Mladi riječki glazbenik Marko Tolja s Olja’zz bandom prošle je godine priredio pravi glazbeni spektakl na Gradini. Imao je 23 godine, to mu je bio prvi veći nastup u karijeri, a njegov debitantski album bio je u završnoj fazi. Na krilima podrške u ispunjenoj Gradini, godinu dana kasnije Marko je izrastao u jednog od najkvalitetnijih glazbenika u Hrvatskoj prepoznatog od publike i glazbene kritike koje šarmira kvalitetnim muziciranjem, svojim izgledom te izvanrednim glasovnim sposobnostima. Album “Stare dobre stvari” s izvrsnim autorskim pjesmama i obradama starih uspješnica u jazz / swing maniri osigurao mu je 3 nominacije za ovogodišnji Porin, a onu za najboljeg debitanta uspio je i osvojiti. Marko će ove godine na Gradini pjevati povodom treće godišnjice rada Caffe bara “Gradina”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here