Home Vijesti Ljubo Jurčić s Opatijskom nezavisnom listom i Listom za Rijeku

Ljubo Jurčić s Opatijskom nezavisnom listom i Listom za Rijeku

1176
0
Ljubo Jurčić i Ernie Gigante Dešković
Ljubo Jurčić i Ernie Gigante Dešković
Ljubo Jurčić i Ernie Gigante Dešković (foto: kvarnerski .com)

Jučer je u Opatiji održan sastanak užeg vodstva nezavisne liste predvođene Ernie Gigante Deškovićem s poznatim hrvatskim ekonomistom Ljubom Jurčićem. Tema razgovora bila su gospodarska i ekonomska pitanja Opatijske rivijere i Kvarnera. Posebno se razgovaralo o modelima kojima jedinice lokalne samouprave mogu stimulirati svoje gospodarstvo i rješavati najvažnije probleme na lokalnoj razini poput nezaposlenosti i stagnacije. Također se govorilo o državnoj politici i njenim planovima poput izgradnje LNG terminala na Krku i stanja u Liburnia Riviera Hotelima.

Istoga dana je i u Rijeci održan razgovor predstavnika Liste za Rijeku predvođene Dankom Švorinićem s Gigante Deškovićem i Jurčićem. Ovog se puta razgovaralo o temama vezanih uz Rijeku i riječku luku te njen učinak na širi kvarnerski prostor od Opatije do Crikvenice.

Treći i posljednji jučerašnji razgovor održan je u Delnicama, gdje su pored Gigante Deškovića i Jurčića sudjelovali članovi goranske grupe na čelu s Damirom Marasom. Gorski kotar obiluje problemima te je bilo govora o odumiranju goranskog kraja, stagnaciji gospodarstva i ukinuću brdsko-planinskog statusa goranskim općinama. A bilo je razgovora i o kulturnim događanjima i goranskim kulturnim udruženjima.(kvarnerski.com)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here