Home Biznis Lučka uprava Rijeka ulaže 1,1 milijun eura u komunikacijski sustav

Lučka uprava Rijeka ulaže 1,1 milijun eura u komunikacijski sustav

1069
0

Vodeći hrvatski sistem integrator Combis u suradnji s Phaeros Group BVBA i Lučka uprava Rijeka potpisali su Ugovor o implementaciji sustava za elektroničku razmjenu podataka, vrijedan 1,1 milijun eura. Projekt izrade EDI (Electronic Data Interchange) komunikacijskog sustava Lučke uprave Rijeka financiran je zajmom Svjetske banke te je prvi ovakav projekt u regiji.

Combis predviđa trajanje projekta od godinu dana, a po njegovom završetku, Lučka uprava Rijeka bit će u mogućnosti unaprijediti komunikaciju objedinjavanjem svih komunikacijskih kanala na jednom mjestu za sve sudionike lučkog poslovanja (agente, špeditere, carinu, policiju, željeznicu…itd.). Na taj način, svim navedenim korisnicima bit će osigurana pravovremena primopredaja informacija o dolasku brodova i tereta, ali i o svim ostalim uslugama vezanim uz lučko poslovanje.

“Lučka uprava Rijeka sustavno ulaže u modernizaciju i informatizaciju, a implementacijom EDI sustava unaprijedit ćemo kvalitetu i učinkovitost poslovnih procesa Lučke uprave Rijeka što će zasigurno rezultirati i boljim ukupnim poslovanjem te većom profitabilnošću.” – izjavio je Ivan Vukas, rukovoditelj odsjeka informatike iz Lučke uprave Rijeka.

“Combis posjeduje brojna iskustva u izradi infrastrukturnih rješenja, kao i u izradi pojedinih aplikacija u lučkom poslovanju te nam je iznimno drago što ćemo zajedno s partnerom, belgijskom tvrtkom Phaeros i Lučkom upravom Rijeka surađivati na projektu od ovakve važnosti. Naime, uz bržu i učinkovitiju razmjenu poslovnih dokumenata, implementirani sustav omogućit će Lučkoj upravi Rijeka i sigurnije poslovanje, što bih istaknuo i kao možda najveću poslovnu prednost.” – izjavio je Marinko Žagar, direktor Sektora razvoja i integracije aplikativnih rješenja u Combisu.

Stručni tim Combisa i Phaerosa će isporučiti kompletnu infrastrukturu i softversko rješenje za EDI sustav, dizajnirat će i implementirati sustav te ga integrirati s postojećim sustavima u Lučkoj upravi Rijeka.(business.hr)

Previous articleSrpska pevaljka privedena u Novom Vinodolskom
Next articleDožupanica o (ne)radu muzeja nedjeljom: Turiste to ne zanima!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here