Home Mozaik Mačak napao policijskog psa, dva policajaca pokušali pomoći pa završili u bolnici

Mačak napao policijskog psa, dva policajaca pokušali pomoći pa završili u bolnici

525
0

Dvojica ruskih policajaca ozlijeđena su u blizini Moskve nakon što su branili policijskog psa kojeg je napala mačka lutalica.

Operacija je bila posebno komplicirana, prema izvorima u Dmitrovu, gradu u moskovskoj oblasti. Dvojica policajaca i njihov četveronožni kolega odvodili su dvojicu prethodno uhićenih stanara iz zgrade kako bi ih prebacili u zatvor. Iznenada je mačka – koja je pretrčala s ugla – prvo počela provocirati, a zatim i napala policijskog psa. Dvojica časnika, obojica s činom narednika, Maksim Andronov i Pavel Bezruk, pokušali su razdvojiti dvije životinje, zadobivši nekoliko ozljeda ruku. Riječ je o ugrizima, vjerojatno od mačke, ali ne od psa. Prema ruskim medijima, potonji nije ozlijeđen u žestokoj borbi. Policijski par je kasnije hospitaliziran.

Prema rekonstrukciji, mačak je živio blizu zgrade i nikada, do sada, nije pokazivao znakove agresije. “On je svačiji prijatelj – rekli bi svjedoci policiji – možda je htio braniti dvojicu uhićenih”. Borba mačke i psa bila je žestoka, s ogrebotinama i ugrizima. Lokalne novine, ismijavajući incident, napisale su da će “policijskom psu biti primijenjena stegovna kazna, uskraćujući mu njegovu omiljenu poslasticu: kost. Mačka se, s druge strane, izvukla, sakrila se i sada je u bijegu.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here