Home Mozaik Majka četvero djece umrla u agoniji jer je ovo curilo iz nje:...

Majka četvero djece umrla u agoniji jer je ovo curilo iz nje: Horor je trajao 7 godina, a onda je otkrila s liječnicima

168
0

Julie Connell (58) umrla je u mukama nakon neuspjele operacije zbog koje su joj crijeva curila u tijelu nevjerojatnih sedam godina.

Ispostavilo se da su joj crijeva oštećena tijekom operacije uklanjanja raka oboljelog od bubrega 2013. godine u bolnici okruga Hereford.

Pa iako je ova profesionalna kuharica godinama patila od ponovljenih infekcija i apscesa koji su bili posljedica ove pogreške, tek 2019. godine, nakon što je upućena specijalistu u drugu bolnicu, identificirane su joj dvije perforacije na crijevima.

Ženino se stanje nastavilo pogoršavati sve dok nije podlegla akutnom respiratornom distresu uzrokovanom abdominalnom sepsom u kolovozu 2020. Njezin suprug David sada upozorava da treba izvući pouke iz njihova primjera i podržava Svjetski dan sepse 13. rujna kako bi podigao svijest o znakovima upozorenja .

– Bilo je strašno vidjeti kroz što je Julie morala proći posljednjih godina. Od sretne, otvorene i neovisne osobe postala je netko tko je živio u boli i oslanjao se na druge. Bila je moja najbolja prijateljica i život nikada neće biti isti ni za jedno od nas bez nje. Ne prođe dan da ne pomislimo na nju ili na prazninu u našim životima – rekao je David, a prenosi “The Sun”.

Odvjetnici koji zastupaju Julienu obitelj rekli su da se ona mogla “potpuno oporaviti” da su se njezine prve pritužbe na bol čule još 2013. godine.

Julie, koja je imala četvero djece i troje unučadi, žalila se na stalne bolove i dijagnosticirana joj je abdominalna sepsa zbog koje su joj davani antibiotici.

Sepsa se javlja kada tijelo pretjerano reagira na infekciju, koja napada zdrava tkiva, što može dovesti do zatajenja organa i vrlo brze smrti. Ovo se stanje može manifestirati na mnogo različitih načina i teško je uočiti njegove znakove.

Simptomi mogu nalikovati drugim stanjima, poput gripe ili infekcije prsnog koša. Neki od osnovnih znakova su:

Blijeda, pjegava ili plava koža, usne ili jezik

Osip koji ne nestaje

Kratkoća daha ili vrlo brzo disanje

Osjećate se zbunjeno ili se ponašate zbunjeno

Nejasan ili nejasan govor

Pospanost ili zbunjenost, poteškoće s buđenjem

Osjećaj da nešto nije u redu s vašim tijelom

Sedam godina agonije

– Od 2013. nadalje naši životi vrte se oko Julinog zdravlja. Činilo joj se kao da se redovito žali na bolove i da dolazi i izlazi iz bolnice. Bit će joj dijagnosticirana sepsa i dat će joj se antibiotici, ali čini se da liječnici zapravo nisu uspjeli doći do korijena njezina stanja i liječiti uzrok. Umjesto toga, Julie je morala trpjeti da su joj drenažne vrećice bile pričvršćene mjesecima. Julie je voljela imati unuke, ali nije mogla sama brinuti o njima – prisjeća se David.

Unatoč postavljanju drenažnih vrećica, tekućina je nastavila curiti u Julieno tijelo. Godine 2017. bila je podvrgnuta drugoj operaciji kojom se pokušalo “popraviti” crijevo, no oštećeni dio joj nije uklonjen kako je trebao biti.

– Čak i nakon operacije 2017., Julie je nastavila patiti od infekcija, curenja i problema sa stomom. Bila je borac, ali nažalost, njezino je tijelo moglo podnijeti samo toliko. Prije smrti naložila je odvjetnicima da istraže tko je odgovoran za liječnički nemar i njezinu smrt – objasnio je udovac.

Povjerenstvo, koje je ispitivalo rad bolnice okruga Hereford, priznaje da su bile “propuštene prilike” da se ukloni dio Julieina oštećenog crijeva i 2013. i 2017. Istraga je otkrila da je Julie bila ugrađena stoma 2013., vjerojatno bi imala preživjeli sljedeće postupke.

– Iskreno se nadam da ću svojim izlaganjem pomoći u osvještavanju patnje kroz koju je prošla Julie u nadi da ću spriječiti druge da dožive isto – zaključio je David.

Previous articleSnimka vožnje Juga 45 nastala negdje u susjedstvu nasmijala je regiju, odmah ćete vidjeti zašto
Next articleLiječnik se seksao s nizom žena u svojoj ordinaciji: ‘Ako me k*** prijavi, prerezat ću joj grkljan‘

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here