Mozaik

Male maškare osvojit će Opatiju: Rekordan broj djece na 23. Dječjem karnevalskom korzu

Male maškare osvojit će Opatiju: Rekordan broj djece na 23. Dječjem karnevalskom korzu

This image has an empty alt attribute; its file name is maskare-1-1024x680.jpg

Tradicionalno najveselija opatijska karnevalska manifestacija održat će se u nedjelju 17. veljače, s početkom u 13 sati kada će ključeve grada preuzeti dječja gradonačelnica Petra Deranja i označiti početak vladavine malih maškara.
Opatija –Rekordan broj malih maškara, više od 2.700 djece iz Opatije, Rijeke, susjednih gradova i općina, Istre te ostalih dijelova Hrvatske, uz goste iz Srbije, sudjelovat će na 23. Dječjem karnevalskom korzu. Tradicionalno najveselija opatijska manifestacija, ispunjena nesputanom maštom i odličnim raspoloženjem, održat će se u nedjelju, 17. veljače, s početkom u 13 sati kada će dječja gradonačelnica Petra Deranja od pusnog gradonačelnika Duška Jeličića Duleta preuzeti ključeve grada i označiti početak vladavine najmanjih ljubitelja Karnevala.
Disneyjevi heroji, panonske sove, snjegovići i maslačci, međimurski špageti, Hlapići i Gite, pauci i morčići te još mnoštvo kreativnih dječjih ideja iz čak 36 grupa prodefilirat će glavnom opatijskom ulicom od „mrkata“ na kojem će ih ispratiti Mario LipovšekBattifiaca i Trio Asi do kupališta Slatina gdje će ih dočekati Dražen Turina Šajeta.
Uz roditelje, prijatelje i tisuće posjetitelja, na putu će ih bodriti i voditelji Ivana Bilen koja će svaku grupu predstaviti kod hotela Pariz, LarryAmbrozich koji će ih pozdraviti na polovici trase, preko puta Tisak Medije te Irena Grdinić ispred TIC-a, gdje će grupe odraditi svoj treći nastup i još jednom pokazati uvježbane koreografije.
Zabava će se nakon završetka povorke nastaviti na Slatini uz plesnu skupinu Dance Queen i mini disco, klauna s balonima te animatore koji će mališane oduševiti čitavim nizom atraktivnih karnevalskih disciplina poput hoda na štulama ili vožnje monocikla, a svi sudionici će se okrijepiti uz krafne i sokiće.

Privremena prometna regulacija

Zbog održavanja 23. Dječjeg karnevalskog korza, u nedjelju 17. veljače od 12 do 16 sati za sav promet zatvorit će se Ulica maršala Tita od raskršća s Ulicom Matka Laginje na Škrbićima do raskršća na Slatini ispred bivšeg hotela Zagreb. Promet na dionici Ulice maršala Tita od zgrade gradske uprave do raskršća s Ulicom Matka Laginje i Ulicom Felixa Peršića odvijat će se jednosmjerno i to u smjeru kretanja prema centru grada, a jednosmjerni režim vožnje nastavit će se i Ulicom Matka Laginje prema semaforu na Novoj cesti. Na dan manifestacije, od 8 do 16 sati zabranjeno je parkiranje na trasi kojom prolazi Dječji karnevalski korzo, a autobusi će prometovati Novom cestom.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Valamar objavio natječaj besplatnog ljetovanja za potrebitu djecu

spApril 24, 2019

Premijera talijanske drame: Crnohumorni ‘Effetto farfala/Efekt leptira’

spApril 24, 2019

Svjetski poznati DJ Darius Syorossian premijerno dolazi u Rijeku na Student Day Festival

spApril 24, 2019

Humanitarni koncert skupio 21.400 kuna za radnike 3.maja

spApril 24, 2019

Ovo će vas razonoditi!

spApril 23, 2019

Škoda u Rijeci snimila spot o sigurnosti biciklista, morate ga pogledati!

spApril 20, 2019

Salma Hayek i Samuel L. Jackson dolaze u Rijeku?

spApril 19, 2019

Zabranjeno korištenje plaže Sablićevo zbog opasnosti od odrona

spApril 19, 2019

Brod Galeb imao je tri blizanca, nijedan nije preživio kraj 2. svjetskog rata

spApril 18, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.