Home Sport Malteški i škotski mediji: Mangia ne dolazi u Rijeku, otpao i Tam...

Malteški i škotski mediji: Mangia ne dolazi u Rijeku, otpao i Tam Courts!

262
0

Prema malteškim medijima, situacija s transferom njihovog nacionalnog izbornika u Rijeku se ozbiljno zakomplicirala do te mjere da su isti izvori sigurni kako on ostaje na Malti i produžava ugovor s nacionalnom selekcijom.

‘Očekuje se da će budućnost Devisa Mangie biti potvrđena na Malti, jer su izvori koji su razgovarali za Replay (Net Television) otkrili su da se u sljedećih nekoliko sati očekuje da će Malteški nogometni savez ući u razgovore za produženje ugovora.

Mangia je posljednjih dana bio glavni favorit za trenera Rijeke. No, Maltežani saznaju da, iako se klub iz hrvatske lige trudi uvjeriti Mangiu da im postane novi trener, Talijan ipak radije nastavlja s postojećim projektom koji je započeo u prosincu 2019. godine.

Nedugo nakon što je Replay (Net Television) objavio ovu priču, ostali lokalni mediji izvijestili su o interesu NK Rijeke za Mangiu. U izvještajima koji su se pojavili samo u jednom dijelu domaćih medija čak se nagađalo da će Mangia prihvatiti ponudu hrvatskog kluba. No, izvori Replaya (Net Television) su došli do potpuno suprotnih informacija i očekuju da će novi trener NK Rijeke biti Škot Tam Courts, koji je do jučer imao ugovor s Dundee Unitedom.

Mangia je motiviran za nastavak rada na ambicioznom projektu koji mu je povjerio Malteški nogometni savez i koji je vezan ugovorom do prosinca 2023. godine. Vizija u MFA tehničkim projektima u središtu su dugoročne strategije malteškog nogometa, a stručnjak na tom području kao što je Devis Mangia je bitan za postizanje ciljeva za budućnost. Pozitivan utjecaj rada Mangie i tima trenera u Tehničkom centru u Ta ‘Qaliju posljednjih mjeseci ne samo da će spriječiti Mangiu da napusti Maltu, već će nastaviti vrijedno raditi kako bi se nastavila razina domaćih igrača i trenera rasti i nastavljamo vidjeti napredak, objavili su lokalni izvori.

Statistika prema rezultatima utakmica u kojima je Mangia bio trener Malte od 2020. godine, jasno govori da do danas ima najbolji rezultatski rekord među svim trenerima koji su vodili momčad. Posljednja utakmica protiv San Marina obilježila je njegovu 26. utakmicu s Maltom i dovela momčad do čak devet pobjeda i pet remija. Pod Mangiom je Malta izgubila 12 utakmica, postigla 26 golova i primila 41 gol.

Škotski mediji: Tam Courts umjesto Rijeke izabrao Honved

Ništa bolje vijesti ne dolaze ni iz Škotske. 40-godišnji dojučerašnji trener Dundeeja napustio je četvrtoplasirani klub škotske lige samo nekoliko tjedana nakon što je osigurao europski nogomet u Tannadiceu po prvi put u desetljeću.

Courts je stupio u kontakt s Rijekom ali zapelo je na naknadi za odštetu.

SunSport saznaje da je Courts jutros odletio u mađarsku prijestolnicu na razgovore s Honvedom.

Klub je uvjeren da će osobni uvjeti biti dogovoreni danas, a ako ne bude problema u posljednjem trenutku, očekuje se da će biti predstavljen kao novi šef 14-erostrukih prvaka lige u sljedeća 24 sata.

Previous articleBill Gates: Kriptovalute su prevara za budale!
Next articleBudimir: Nemamo mi novog Mandžukića i Šukera, ali ne brinite za napadače

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here