Home Food & Travel Mama priprema božićni ručak za 8 eura po osobi: «Sve su to...

Mama priprema božićni ručak za 8 eura po osobi: «Sve su to tradicionalna jela». Kako je napravila…

805
0

Gemma Loveden, iz Merseysidea, je ispričala kako je organizirala super jeftin obrok

Ako zanemarimo duhovnu i ostala značenja Božića, taj nam blagdan prije svega znači lov na ideje. Od onih za uređenje doma do onih za pronalaženje pravih poklona kojima ćete razveseliti djecu. Ukratko, 25. prosinca stavlja kreativnost na kušnju čak i (ili pogotovo) u kuhinji. A Gemma Loveden iz Merseysidea to dobro zna i rekla je da je organizirala božićni ručak za sedam ljudi sa samo 8 eura po osobi. Ali da vidimo detalje.

Riječi Gemme Loveden

„Zajedničko jelo za Božić važno je za mene i cijelu moju obitelj”, istaknula je Gemma Loveden za The Mirror. “Uvijek sam uživala kuhati za svoju obitelj, ali zbog troškova života bilo je teško imati toliko hrane na stolu kao prošle godine. Mi smo velika obitelj i često je teško skuhati zdrava i ukusna jela za sve, ali uvijek sam se trudila da zajedno uživamo u slavljima.”

Božićni ručak

Gastronomska spisateljica, koja živi sa svojom djecom i partnerom Guyem, koristila je luksuznu košaru za puretinu i govedinu internetskog prodavača zdrave hrane MuscleFood kako bi nahranila svoju obitelj za božićni ručak.

Gemma je napravila veliki ručak od puretine i govedine.

«Jako nam se svidjelo koristiti košaru kako bismo uštedjeli na mesu, s obzirom na to da su cijene u supermarketima visoke, posebno tijekom božićnog razdoblja”, naglasila je Gemma Loveden. “Trik koji obožavam je izvaditi meso iz kobasice, staviti ga u tavu i zgnječiti za zdravu porciju mljevenog mesa. Zatim u tavu treba dodati malo umaka i povrća, pa na štednjaku skuhati malo tjestenine.”

Gemma je dodala: “Kako možete uštedjeti novac? Kupnja ružnog, ali dobrog povrća, sezonska kupovina namirnica i planiranje obroka. Morate misliti da ne postoji samo Božić o kojem treba razmišljati, tu su i Badnjak, Stipanja i sljedeća dva dana.”

Rekla je da su njezini savjeti za uštedu novca tijekom Božića jednostavni i temeljeni na last minute ponudama. “Prvo morate kupiti meso i staviti ga u zamrzivač”, objasnila je Gemma. “Isto je i s čipsom, morate ga kupiti kad je u ponudi da bude spreman za neke svečane prilike.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here