Home Sport Mance: Prekasno smo započeli pripreme

Mance: Prekasno smo započeli pripreme

1204
0

Kada je prošle sezone potvrđen povratak Marijana Mancea u Rijeku, mnogi su se ovdašnji ljubitelji košarke obradovali jer su shvatili to kao povratak jakog »Kvarnera«. Situacija se, međutim, okrenula u potpuno suprotnom smjeru, »Kvarner« je češće gubio nego dobivao, a Manceove igre bile su daleko od slavnih dana kada je uz Kusa, Štimca i Baždarića predvodio riječku momčad do polufinala doigravanja. Kapetan je na kraju završio na posudbi, a momčad u teškoj borbi za ostanak. Bilo je to prošle sezone, pred riječkom publikom je nova godina o kojoj se za sada može suditi samo na temelju prijateljskih utakmica. U tom je dijelu Mance prvo ime, pogotovo je to bio u srijedu protiv »Kopra« kojem je zabio 26 poena, od čega neke jako važne trice.
    – Što se mene tiče, osjećam se dobro. Cijelo ljeto sam radio na sebi i moje igre su posljedica takvog pristupa – kaže Mance, kapetan potpuno nove momčadi u odnosu na prošlosezonsku.
   
Bez teretane
Uz njega, iz prošle sezone tu je još samo mladi Fran Pilepić od igrača koji su imali osjetniju minutažu. Povratnici Velčić, Grbešić i Spahija, novopridošli Andelija i Glavinić, te nadolazeći mladići Juričić, Blesić, Modić i Čović, tek se trebaju uigrati.
    – Stanje momčadi još nije na zadovoljavajućoj razini. Definitivno moramo igrati mnogo bolje. Problem je prije svega u tome što smo prekasno započeli pripreme, odigrat ćemo premalo prijateljskih utakmica i u prvenstvo ćemo ući, a da nismo napravili sve što smo trebali. Osim toga, mi nemamo dana treninga u teretani, što je u današnje vrijeme nedopustivo. Te stvari moramo nekako nadoknaditi i poraditi na agresivnosti i čvrstoći. Na utakmicama se vidi da nam to nedostaje – govori Mance, osvrnuvši se i na odnose s Upravom, koji su važan sastojak na putu do uspjeha. 
   
Nepoznati dosezi
– Potrebna nam je podrška svih ljudi koji će biti dostupni kada god treba, ne samo na utakmicama nego i na treninzima. Za sada je tako i valjda će tako biti i u prosincu kada je najvažnije i kada neka stvari treba rješavati – dodao je Mance, koji o ambicijama nije previše želio govoriti. Momčad je u potpunosti promijenjena i čak ni kapetan ne zna što se može očekivati kada počnu službene utakmice.
    – Teško je usporediti ovu ekipu s onom od prošle sezone iako smo zajedno već oko mjesec i pol dana. Činjenica je da ima volje, talenta i potencijala i sada treba vidjeti do koje će se mjere sve to uigrati. Prošle sam godine izlazio s hrabrim izjavama i opekao sam se već u prvom kolu. Govorio sam da nešto možemo napraviti pa nije ispalo tako. Zato sada neću previše govoriti o prvenstvu iz jednostavnog razloga što je još prerano – zaključio je Mance. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here