Home Sport Marca: Brazil, upozoren si

Marca: Brazil, upozoren si

221
0
Foto: CBF

Svjetsko prvenstvo nastavlja se utakmicom Hrvatske i Brazila za mjesto u polufinalu. Susret najavljuju svjetski mediji, a španjolska Marca pred taj ogled ističe doprinos veznog reda uspjesima hrvatske reprezentacije, pri čemu uz nezaobilaznog Luku Modrića ističe Marcela Brozovića.

“Hrvatska se može pohvaliti jednim od najboljih veznih redova na ovom Svjetskom prvenstvu, s loptom ili bez nje, onim u kojem igraju Luka Modrić, Mateo Kovačić i Marcelo Brozović. Mašina stvorena u Dinamu loptom barata kao svilom…, ali i pati kao i mnogi”, piše Marca i dodaje:

Brozović se ističe po žrtvi
“Modrić (37) je slika te žrtve. Ali igrač koji se najviše fizički ističe je Marcelo Brozović. Interovo sidro postalo je Ptica trkačica ovog Svjetskog prvenstva. Nitko nije prešao 56.26 kilometara, koliko je on prešao na ovom natjecanju.”

“Pomaže u tome i to što je Hrvatska igrala produžetak u utakmici s Japanom. Brozović, koji je zabio penal u prolasku Hrvatske u četvrtfinale, prešao je u toj utakmici 16.7 kilometara, srušivši time rekord svjetskih prvenstava, koji je sam držao. Godine 2018. protiv Engleske prešao je 16.3 kilometra. A s vremena na vrijeme uhvate ga s cigaretom u ustima”, navodi se i podsjeća na druge uspješne statističke podatke Brozovića.

On je uvjerljivo vodeći po broju odrađenih kilometara, ali i drugi u broju blokiranih udaraca (9), igrač s najviše dodavanja u hrvatskoj reprezentaciji (363) i onaj koji se najviše otvara da bi primio loptu (409). Po broju kontakta s loptom (413) ukupno je peti od svih igrača na ovom SP-u.

“Kad igrate s Modrićem, Kovačićem i Brozovićem, pola vaših problema je riješeno”, citira Marca riječi Joška Gvardiola uz zaključak: “Brazil, upozoren si.”

Previous articleProcurio video koji razotkriva pozadinu skandala na SP-u: ‘Počeo je plakati kad sam mu rekao svoju odluku’
Next articleMarca: To što Gvardiol radi je pravo divljaštvo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here