Home Kolumne Marija A. Štrajh: RIJEKA GRAD KOJI PLAČE

Marija A. Štrajh: RIJEKA GRAD KOJI PLAČE

515
0
Photo by Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com/photo/woman-in-gray-tank-top-3812746/

Odrasla sam u Rijeci I znam je u pedalj. Godinama je potop na glavnoj tržnici u jesenskim i zimskim mjesecima, a zadnjih godina je to sve gore i gore, ima hrpa snimki…ovaj potop u srijedu koji je pokazao abnormalne razmjere je pokazao da osim klimatskih promjena imamo i gradski nemar koji nitko ne dovodi u analizu, svi se uglavnom prenemažu, a bogme, pokazalo je i mentalitet Riječana. Naime stare začepljene, nesređene zadnjih sto godina cijevi, odvodi i sve ostalo nitko nije taknuo desetljećima i voda nije imala kamo! A glavno da se prodaju javni prostori, prenamjenjuju u zgrade koje svima smetaju i privatna parkirališta! Pa dakle. Tko je osoba u upravi grada koja brine o odvodnji? Iz kojeg razloga je taj problem s kišurinom i poplavama nebitan?

I sad, nevina osoba je mrtva. Tko je odgovoran? Nitko? Ma nemoj.

A vidi Riječane, ko pičke su sjedili u autima i gledali tri osobe koje spašavaju i držali svoje guzice na sigurnom ili snimali i cerekali se nesreći.

Ponekada se moraju ovakve stvari dogoditi da sva govna isplivaju na površinu.

Grada koji teče, roni i plače.

Previous articleStudenticu koja je silovala frajera sud proglasio nevinom: ‘Prelijena sam za to, ne mogu raditi više stvari odjednom‘
Next articleSerse Cosmi najavio Jadranski derbi: Nadam se da neću morati ulaziti u teren nakon sudačkih odluka!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here