Home Vijesti Marinko Koljanin kandidat za župana Primorsko-goranske županije!

Marinko Koljanin kandidat za župana Primorsko-goranske županije!

568
0

Na kraju svog nezavisnog vijećničkog mandata u Gradskom vijeću Grada Rijeke Marinko Koljanin odlučio je – kreće samostalno u izbornu utrku za PGŽ župana.

– Najveći kompliment posebno prve tri godine, dok se nije stabilizirala većina, je da su lijevi su me nazivali desnim, a desni SDP-ovcem kad sam glasao protiv njihove opcije. To je smisao bavljenja politikom biti uključiv za dobre projekte, istaknuo je Koljanin na današnjoj tiskovnoj konferenciji.
– Nisam ni lijevi ni desni nego Riječanin pozicioniran u centru građanski orijentiran, tolerantan na različitosti vjere, rase, spola koji uvažava i antifašizam i domovinski rat, domoljub i lokal patriota.

Pozivan sam zadnjih mjeseci od stranaka i nezavisnih kandidata, uglavnom za sudjelovanje na izborima u gradu u kojem sam rođen. Nesuradnja Grada i Županije bila je moja tema zadnjih mjeseci, ne samo u sportu. SDP-ovi župan i gradonačelnik, 20 godina kao najmoćniji ljudi grada imaju samo protokolarnu suradnju. To me ponukalo da potražim novi izazov, sportskim rječnikom testiram svoj rad kao nezavisni i prihvatim ponudu kandidature za župana koja mi omogućava suradnju ali i ne ugrožava pravo da samostalno donosim odluke u interesu građana. U svojoj kandidaturi imati ću podršku regionalnih Liste za Rijeku, Kvarnerske inicijative i nezavisnih lista koje će se pridružiti širom Županije, zaključio je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here