Home Sport Matija Matko na Kantridi?

Matija Matko na Kantridi?

1284
0

Matija Matko, brzonogi napadač bosansko-hercegovačkoga premijerligaša »Zrinjskog« iz Mostara, kojemu je nedavno istekao ugovor, moguće je pojačanje nogometaša »Rijeke« u smiraju ljetnoga prijelaznoga roka. Čelnici riječkoga prvoligaša obavili su prvu rundu pregovora s 25-godišnjim Zagrepčaninom, koji je poslije juniorskoga staža u redovima »Dinama« branio boje »Hrvatskoga dragovoljca«, »Čelika«, CSKA-a iz Sofije, »Sarajeva« i »Zrinjskog«, u dresu kojega bi danas u okviru uzvratnog susreta drugog pretkola Kupa UEFA-e protiv »Brage« mogao odigrati posljednju utakmicu.
    – U razgovorima nam je Matko dao do znanja da bi želio doći u »Rijeku«, ali još uvijek čekamo njegov konačan odgovor – ističe sportski direktor riječkoga prvoligaša Robert Rubčić, koji se u više navrata mogao uvjeriti u igračeve kvalitete.

    – Gledao sam ga šest ili sedam puta, riječ je o brzonogom napadaču, možda ne izrazitom golgeteru, ali vrlo korisnom igraču koji za napadača odradi jako puno u fazi obrane. Istodobno, u svakom je trenutku spreman na suradnju sa suigračem u napadu, dobar je asistent i strijelac. Moje je mišljenje da bi podigao kvalitetu naše igre na višu razinu.

    Riječani su se u Matkove kvalitete mogli uvjeriti tijekom zimskih priprema prošle sezone pošto je baš on bio strijelac jedinoga pogotka u prijateljskom odmjeravanju snaga »bijelih« sa »Zrinjskim« (1:1) u Mostaru. Matko, s druge strane, nema ništa protiv toga da u novoj sezoni pojača »Rijeku«. Traži samo malo vremena da još jednom razmisli o ponudi čelnika riječkoga prvoligaša.
    – Želja postoji, »Rijeka« je velik klub i ambiciozna sredina, pravi klub. Razgovori s klupskim čelnicima bili su vrlo korektni i konkretni, ali trebam još neko vrijeme za konačnu odluku. Ne treba žuriti, sve će se znati vrlo skoro – poručio je Matko.
    S obzirom na činjenicu da su do kraja ljetnoga prijelaznoga roka ostala još četiri dana, morat će se požuriti. (Novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here