Najnovije

Matjaž Kek: Pet godina na kormilu Rijeke ispunjenih trofejima i uspjesima!

Matjaž Kek: Pet godina na kormilu Rijeke ispunjenih trofejima i uspjesima!

Prije točno pet godina Matjaž Kek stigao je na kormilo HNK Rijeka. Iako će proteći još desetak dana, prije nego što će službeno voditi prvu utakmicu protiv Intera (9. ožujak 2013.), bio je to trenutak koji je uvelike usmjerio povijest HNK Rijeka.

Matjaž Kek stigao je u grad na Rječini i vrlo brzo transformirao momčad koja je ostvarila u rekordnom roku nezamislive uspjehe. Brojke govore same za sebe: naslov prvaka, dva Kupa Hrvatske, Superkup, tri nastupa u skupinama Europske lige, pobjede protiv velikana kao što su Feyenoord, Milan, Stuttgart…

Slovenski trener vrlo je brzo svojim radom i stavom zaradio simpatije i povjerenje navijača. Matjaž Kek je krajem listopada 2016. godine postao najdugovječniji trener koji je u neprekinutom nizu vodio Rijeku.

Naime, slovenski trener je tada stigao do 1335 uzastopnih dana na klupi Rijeke prestigavši legednu Rijeke, pokojnog Stojana Osojnaka.

Kek je ujedno u rujnu prošle godine postao najdugovječniji trener koji je bez prekida sjedio na klupi jednog hrvatskog prvoligaša. Slovenski stručnjak je u travnju 2017. godine stigao do još jednog vrijednog jubileja upisavši 200. utakmicu na klupi Rijeke.

Kek je od svih trenera u HNL-u najbrže stigao do 100 pobjeda, a uskoro će ući među pet trenera s najviše pobjeda u HNL-u.

Matjaž Kek je dosad vodio Rijeku u 246 utakmice, upisavši 150 pobjeda, 57 remija i 39 poraza.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije

More in Najnovije

Večeras snijeg i na riječkom području?

spDecember 16, 2018

VIDEO: Time Out o Adventu u Rijeci

spDecember 14, 2018

Raznovrsna ponuda na Gradini čini Advent još čarobnijim!

spDecember 7, 2018

Izađite na mjesne izbore!

spDecember 2, 2018

Lista za Rijeku odgovorila HDZ-u, Mostu i AM-u: Nije sve u fotelji predsjednika Gradskog vijeća, ima nešto i u građanima

spNovember 29, 2018

U tijeku radovi na uređenju radne zone Miklavija

spNovember 21, 2018

Zbog vjetra autocesta između Kikovice i Delnica otvorena samo za osobna vozila

spNovember 17, 2018

Nestala Karolina Volf, obitelj sumnja da je oteta!

spNovember 14, 2018

Ovo morate vidjeti: Kreilach zabio karate kickom!

spNovember 2, 2018

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.