Home Vijesti Medeni dani na Korzu

Medeni dani na Korzu

987
0

Do 20. ožujka na Trgu 111. brigade HV-a trajat će “Medeni dani – ljekovitost u prirodnim proizvodima”, jedan od nizu programa u sklopu manifestacije Eko-etno Rijeka. Uz prodaju raznih prirodnih proizvoda, poglavito proizvoda od meda, održat će se nekoliko predavanja o ljekovitosti prirodnih proizvoda, a na pratećem Uličnom sajmu knjiga mogu se pronaći mnogi naslovi vezani uz tu temu. Na manifestaciji sudjeluje dvadesetak izlagača te četiri izdavačke kuće iz cijele Hrvatske. Na štandovima postavljenim na Trgu 111. brigade mogu se kupiti prvenstveno proizvodi od meda, ali i drugi punovrijedni bio-eko proizvodi, proizvedeni na prirodan način, bez konzervansa, umjetnih sastojaka i aditiva.

Medeni dani 1
foto: rijeka.hr

Proizvođači prezentiraju vlastite proizvode, kao što su ovčji sirevi s otoka Krka, kolač od ovčjeg sira, maslinovo ulje, bijelo i crno vino, medne i voćne rakije, suhe smokve, proizvodi od ljekovitog bilja (čajevi, med, kapi, ulja), med i proizvodi od meda, voćni sokovi, sirupi, džemovi, domaća zimnica i drugo. Također, proizvođači su na raspolaganju i za pitanja o ljekovitim svojstvima biljaka i pripravaka od meda, a više proizvođača nudi degustaciju svojih proizvoda.

Na sajmu, nadalje, obrtnici, umjetnici i udruge nude unikatne uporabne i dekorativne predmete od prirodnog materijala u raznim tehnikama, a na Uličnom sajmu knjiga, koji organizira Izdavački centar Rijeka, mogu se pronaći knjige po sajamskim cijenama na temu ljekovitog bilja, ali i brojni drugi naslovi.

Eko-etno Rijeka je niz prodajno-edukativnih manifestacija koje će se tijekom 2010. organizirati u različitim terminima. Organizator manifestacije Eko-etno Rijeka su tvrtka Adria Expo i Izdavački centar Rijeka, a pokrovitelji Grad Rijeka i Udruženje obrtnika Rijeka.

Sajam “Medeni dani” bit će otvoren u srijedu, 17. ožujka od 11,00 do 19,00 sati, a ostale dane od 9,00 do 19,00 sati. (rijeka.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here