Home Najnovije Među uhićenima u Grčkoj i BBB-ovac kojem se sudi zbog tučnjave s...

Među uhićenima u Grčkoj i BBB-ovac kojem se sudi zbog tučnjave s Torcidom

174
0
Foto: BBB

Među Hrvatima pritvorenima u Grčkoj nalazi se, kako doznaje N1, i jedan pripadnik navijačke skupine Bad Blue Boys, kojeg je prije par tjedana zagrebačko tužiteljstvo optužilo za sudjelovanje u navijačkom okršaju u Zagrebu u listopadu prošle godine.

Tada je u središtu grada uoči utakmice Lokomotive i Hajduka, koja je odigrana na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, došlo do dogovorene tučnjave BBB-a i Torcide. Tužiteljstvo je optužnicom obuhvatilo 42 osobe, šest pripadnika navijačke skupine Dinama, dok su svi ostali bili navijači Hajduka.

Utakmica je počinjala u 15 sati, a nešto iza 13 sati došlo je do sukoba BBB-a i Torcide u širem gradskom središtu, ispred jednog hotela.

U optužnici se navodi da su u obračunu korištena razna pirotehnička sredstva, teleskopske palice, metalne cijevi, drvene drške za sjekire, drvene palice, izvučeni remeni i drugi predmeti pogodni za napad i ozljeđivanje.

Dva BBB-a i osam Torcidaša u toj je tučnjavi zadobilo ozljede od kojih su neke bile i izuzetno teške, jer se radilo o ozljedama glave i lomovima ekstremiteta.

“Osim toga, svojim su ponašanjem izazvali veću uznemirenost građana”, navodi tužiteljstvo koje svim okrivljenicima na teret stavlja izazivanje nereda. Za većinu traži osam mjeseci zatvora. Tek za trojicu optuženika zatražena je kazna od jedne godine, dok se za jednog predlaže izricanje uvjetne kazne maloljetničkog zatvora.

Među optuženim pripadnicima BBB-a za ovu zagrebačku tučnjavu je, dakle, i 23-godišnjak koji je trenutno među pritvorenima u Grčkoj.

Tužiteljstvo navodi da do sada nije osuđivan. Završio je srednju školu i radi u očevoj privatnoj tvrtki. Optužnicom je zatraženo i da mu se produže mjere zabrane približavanja sportskim objektima na manje od sto metara.

Iako mu je ova mjera bila izrečena i nakon incidenta u Zagrebu, optuženi 23-godišnjak ipak je s ostalim BBB-ima otišao u Atenu uoči najavljenog susreta AEK-a i Dinama. Ta se utakmica trebala odigrati bez gostujućih navijača, ali su BBB-i ipak otputovali u Grčku što su i grčka i hrvatska policija znale.

Ovaj 23-godišnjak, prema optužnici, negirao je i sudjelovanje u tučnjavi u Zagrebu.

“Bio sam u skupini od pet BBB-a ali smo krenuli s Trešnjevke prema jednom kafiću u Tkalčićevoj. Uočili smo gužvu, stampedo i sklonili se u dvorište nekog fakulteta. Nismo sudjelovali u tučnjavi, niti smo imali ikakve predmete koji bi se u tučnjavi mogli koristiti”, uvjeravao je mladić u svojoj obrani.

Potvrdio je i da tom prilikom nije ozlijeđen, već je gips na ruci imao od ranije.

“Samo je jedan moj prijatelj ozlijeđen jer mu je nešto doletjelo u glavu”, izjavio je dodajući zatim kako je kasnije s ostalim Boysima planirao na utakmicu Dinama u Dom Dražena Petrovića.

Inače, policija je priopćila da je tog dana policija spriječila još jednu dogovorenu tučnjavu navijača. U jutarnjim satima građani su policiji javili da se u Parku mladenaca u Zagrebu okupljaju maskirane osobe neoružane bejzbol palicama.

Kad su policajci stigli na mjesto dojave huligani su se razbježali. Nekoliko ih je ipak naknadno identificirano, a policija je zaključila da je spriječila sukob navijača. Par sati kasnije do drugog okršaja je ipak došlo.

Previous articleSedmorica u Italiji silovala djevojku. Jedan plakao na sudu: ‘Uništio sam si život’
Next articleU Šibeniku lancem od povodca za psa prebili dostavljača jer je nosio Hajdukovu majicu s likom Miše Kovača

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here