Home Tehnologija Microsoft patentirao PgUp i PgDn

Microsoft patentirao PgUp i PgDn

1277
0

Iako je zahtjev za patent predan tek 2005., dakle, kada bi netko pomislio da je odavno prošla poslovična “baka s kolačima”, američki je patentni zavod dao Microsoftu za pravo i ove mu godine dodijelio patent za tipkovnička “rješenja” PageUp i PageDown.
Patent je prema službenom objašnjenju dan za “metodu i sustav u pregledniku dokumenata za pomicanje točnog određene veličine dokumenta, kao što je jedna stranica, bez obzira da li je uvećanje prikaza takvo da se vide samo neke ili sve stranice”.

Prema službenom patentnom rješenju, “izumitelji” patenta su Timothy Sellers, Heather Graham i Joshua Dersch. Čudno je da tipke PgUp i PgDn postoje na IBM-ovim tipkovnicama barem tri desetljeća, dakle, davno prije nego je Microsoft podnio zahtjev za patentnom.

Od zanimljivih patenata dodijeljenih tvrtki iz Redmonda, spomenimo i patent na mišji dvoklik (dodijeljeno Microsoftu) i patent za skrolirajući kotačić na mišu. Zahvaljujući ovakvim “izumima”, Microsoft se nada do kraja godine doseći brojku od 10.000 patenata. (Bug.hr)

Previous articleUmjesto na Grobniku, Formula 1 pod Lovćenom?
Next articleOružana pljačka na Pehlinu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here