Home Vijesti Milanović: Da nije bilo Tita, ne bi bilo Istre i Rijeke

Milanović: Da nije bilo Tita, ne bi bilo Istre i Rijeke

1251
17

Čelnici stranaka Kukuriku koalicije danas su u Boćarskom domu u Zagrebu predstavili građanima i simpatizerima dio svog programa Plan 21 kojime namjeravaju osvojiti vlast na predstojećim parlamentarnim izborima. Na kraju je spomenut i bivši jugoslavenski vođa Josip Broz Tito. Zoran Milanović je u tom kontekstu rekao da bez Tita Rijeka i Istra danas ne bi bile dijelom Hrvatske, ali i podsjetio da ni prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman nije dao na Tita.

17 COMMENTS

 1. Da sam 28 godina radio u Italiji imao bi svoj stan,Fiata, i ušteđevinu u banci. Danas sam nezaposlen, krvlju plaćamo kredit stranoj
  banci i neizvjesne sam budućnosti, zahvaljujući učenicima druga Tita.

 2. Nakon samo 16 god. mnogi više ne znaju za što su se borili…Nakon 66 godina od 2.svj.rata Vi gospodo znate što bi bilo bolje za Vas i nas. Još uvijek se dijelite…Svi, lijevi i desni. Još uvijek pametujete.
  Al Italiju sad spominjete- oni su čisti oportunisti bili i popušili su! Nisu Partizani krivi što je Tito zaj…sve. Nisu Hrvatski Dragovoljci i naši branitelji krivi zato što je Franjo zaj… sve poslije rata. A moja generacija nije ničiji učenik pa smo opet očigledno popušili kad se vi pametni niste znali i mogli izborit za bolju domovinu, ma kako se ona zvala.
  A kad mi ustanemo(ne kao oni u četrdesetima-isti oportunisti), onda će nas tući i zatvarati po zatvorima i ludnicama.

 3. Da, sigurno bi svijet bio bolji da smo se priklonili Talijanima i Nijemcima, te da su pobijedili men in black:)) Možeš mislit.
  A to što nam je kriza, nije posledica političkog opredjeljenja već globalnog problema pohlepe i pokvarenosti

 4. Da nije bilo Tita ne bibilo Istre i Rijke ! Ovakvu glupost može reći samo komunist ili nacist. Istra i Rijeka postoje i prije Nove ere. Dokaz tome pitajte povijesničare, arheologe itd. Istra i Rijeka su psotojale u vrijeme vladavine Tita i Tuđmana , a postojati će sve dok ima zemaljske kugle. Individue koje se spominju su toliko beznačajne da običan čovjek to ne može razumjeti.Teriroriji i narodi postoje bez oibzira kojoj geoplitičkoj sferi pripadaju i nitko ne može reći je li bolje biti bogat ili siromašan a” nacionalno osviješčenl”.

 5. Bolje bi bilo da ga nije bilo pa nebi sad imali reformirane komuniste iz SKH – SDP
  Savez komunista Hrvatske – Stranka demokratskih promjena – Prijašnji naziv današnje Socijaldemokratske partije.na vlasti u Rijeci
  Banditi

 6. bila bi i Istra i Rijeka… i bez Tita i sa njim… ali je problem da ljudima uvijek treba neki Tito ili im treba HDZ ili netko drugi samo da ne počnu razmišljat svojom glavom i kreirat svoju buducnost, dajte se pustite više jednom tog drugog svjetskog rata… pa do kad ce se tu pričat o tome… ljudi istražuju genom, nanotehnologiju, nove bio procesore, ljekove… ovdje se nikako maknut od Tita/Pavelica šta bi bilo da su pobjedili Nijemci i Talijani ili partizani…

 7. Da nije bilo Tito-ta bila bi ostala Slobodna država Rijeka jer je Mussolini (koji je anektirao Rijeku 1924. godine, protivno međunarodnom pravu) kapitulirao 1943. i izgubio rat. SLOBODNA DRŽAVA RIJEKA – ovo treba stalno ponavljati !!! – nastala je temeljem Rapallskog ugovora 1920 godine a prema ideji i projektu tadašnjeg američkog predsjednika Wilsona. Nju su priznale najveće i najmoćnije države i političke sile svijeta i kao takva, dakle kao NEOVISNA DRŽAVA, nikada nije prestala postojati. Tito je to međutim ignorirao, a saveznici su se oglušili na to, nažalost, jer im je on ipšak u 2. svjetskom ratu u znatnoj mjeri “držao svijeću”.
  Takozvani Generalissimus Franjcesco Tudjman je tu činjenicu također ignorirao iako se prodavao za velikog i značajnog historičara (povjesničara).. Rezultat svega toga je činjenica da je danas Rijeka postala ne samo provincija u okvirima Europe, nego što je još i gore, i u okvirima male i jadne Rvacke. Važno je samo to da “beli Zagreb grad” grabi naprej.

  Ukratko, da nije bilo Tito-ta i Tudjmano-ta, i da su lokalne tzv. “političke vođe” imale muda, bila bi SLOBODNA DRŽAVA RIJEKA po površini, broju stanovnika i ekonomskoj moći snažnija od Kneževine Monaco. Ne smijemo zaboraviti da je presidente della Repubblica Hrvatska nedavno bio u posjeti knezu od Monaca i da su o tome naši mediji tamburali kao da je otišao u posjet Ruskoj federaciji ili u United States of America.

  Možete li zamisliti ovaj scenarij: radi održavanja dobrosusjedskih odnoisa i daljnjeg razvoja ekonomskih odnosa, predsjednik susjedne nam Rvacke, dr. Ivo Josipović svratio je u dvodnevnu posjetu Slobodnoj državi Rijeka te je odsjeo u predsjedničkom apartmanu Hotela BONAVIA u kojem je , između ostalog, uživao u blagodatima delicija fijumanske kuhinje kao što su kvarnerski škampi i… bla, bla, bla,…

 8. @Feri Buba: onda bi imali spor sa hrvatskom oko pomorskog dobra kao sa Slovenijom. Dakle, kvarnerski škampi bi bili “škampi hrvatskog primorja”… ta priča o SD Rijeka mi je isto kao i “Riječki Val” kada si ovi glazbeni “penzioneri” umisle da su netko i nešto… Jadno i jednostavno NEMOGUĆE. Pitaj malo dubrovčane ŠTO misle o tome. Oni bi po tome, trebali biti u FRANCUSKOJ a ne u HR. 😉

 9. Dubrovčani s ovim nemaju nikakve veze pa ih i nemam što pitati glede ovoga!. Očigledno nisi shvatio o čemu sam govorio, a i ne poznaješ činjenice iz bliske nam povijesti.

 10. da nije toliko pasivnih Riječana koji su nezainteresirani za svoj grad i koji svojim neizlaskom na izbore omogućavaju da smradovi vode i uništavaju grad Rijeka bi bila daleko najbogatiji i najperspektivniji grad u hr. Ovako smo depresija ko Raša u istri kad padne mrak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here