Home Vijesti Milinović u KBC Rijeku poslao izvanrednu inspekciju

Milinović u KBC Rijeku poslao izvanrednu inspekciju

925
0

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović rekao je danas da je uputilo u riječki KBC izvanredni inspekcijski nadzor vezano uz tvrdnje da je u toj bolnici kod pacijenta s prijelomima zbog liječničkog nemara i previda došlo do sepse i posljedičnog gubitka jednog oka, sljepila na drugom i amputacije svih nožnih prstiju i obje pete. Nadzor će obaviti predstavnici Ministarstva zdravstva i Liječničke komore koji će pregledati dokumentaciju i obaviti potrebne razgovore te ocijeniti je li riječ o liječničkom propustu, kazao je ministar Milinović.

Mene su kolege uvjerile da tu nije bile nikakve liječničke pogreške ali s obzirom na pisanje medija, uputio sam izvanredni stručni nadzor i za nekoliko dana znat ćemo što je bilo, rekao je Milinović.

Ravnateljstvo riječkoga Kliničkog bolničkog centra ranije je izvijestilo da je zbog tog slučaja zatražilo provedbu stručnog nadzora Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi te Hrvatske liječničke komore. Ravnatelj KBC Rijeka Herman Haller izvijestio je također da je pokrenuta unutarnja kontrola čiji će zaključci biti naknadno izneseni u javnost. (Hina)

Previous article16-finale Kupa: Croatia – Rijeka 0:2
Next articleGaleb otporan na recesiju

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here