Biznis

Ministar Horvat: Vlada ima dva potencijalna partnera za Uljanik i 3. maj

Ministar Horvat: Vlada ima dva potencijalna partnera za Uljanik i 3. maj

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je jutros prije sjednice Vlade da dva ozbiljna potencijalna strateška partnera žele provesti dubinsku analizu stanja Uljanika i 3. maja, te kako su rekli da u roku od pet tjedana mogu izraditi ozbiljnu ponudu.

“Dva ozbiljna potencijalna strateška partnera su izrazila želju za ući u ‘data room’, napraviti dubinsku analizu stanja brodogradilišta u Rijeci i Puli i obvezali se da vrlo brzo, čak u roku od pet tjedana, mogu izraditi ozbiljnu ponudu”, rekao je Horvat.

Na novinarski upit znači li to da bi se krajem siječnja moglo znati tko je od njih zainteresiran ili ne i u kojem obimu će ući u brodogradilište, Horvat je rekao kako su oba partnera ozbiljno zainteresirana. “A po kojim uvjetima i na koji način, za to im otprilike treba pet tjedana”, rekao je ministar.

Upitan koliko minimalnih plaća još mogu primiti radnici Uljanika, Horvat je rekao kako je, sukladno hrvatskom zakonodavstvu, do pokretanja eventualnog stečaja moguće isplatiti još jednu minimalnu plaću.

“Kakvo je to sad pitanje?”, bio je pak Horvatov odgovor na pitanje mogu li radnici, koji apeliraju na pomoć, dobiti u prosincu još jednu plaću.

“Netko apelira da mu se da nekakav novac. Takvih trgovačkih društava u Hrvatskoj danas ima stotinjak. Kada bi vlada na takav način odlučila dijeliti novac državnog proračuna, mislim da priča ne bi dobro završila”, rekao je Horvat.

Napomenuo je kako će radnicima tijekom prosinca, ako se cijeli postupak uspije odraditi, biti isplaćen minimalni dio plaće za studeni.

“To je posljednje što država može osigurati prije nego li eventualno nastupi stečaj”, istaknuo je.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biznis

More in Biznis

Čačić: Problem nije Uljanik grupa nego Uljanik, 3.maj nema problem!

spMarch 21, 2019

U 2017. godini poduzetnici s područja Urbane aglomeracije Rijeka povećali izvoz 15,3%

spMarch 14, 2019

Treći put odgođen stečaj 3. maja

spMarch 12, 2019

Uljanik pred konačnim slomom, Vlada će pokušati spasiti 3.maj

spMarch 9, 2019

Članica Liste za Rijeku Nelida Pogačić u izvršnom odboru EFA-e

spMarch 8, 2019

Horvat: Stvari su se u Uljaniku prikrivale godinama, netko će morati odgovarati

spMarch 8, 2019

Radnici skupljaju potpise za stečaj 3. maja

spMarch 7, 2019

Mađari zainteresirani za plin s hrvatskog LNG-a

spMarch 7, 2019

Horvat o Uljaniku: Ostvare li se dobre stvari koje pripremamo, neće biti stečaja

spMarch 6, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.