Home Najnovije FOTO: Ministar tuži Bandića, mi ćemo tužiti Obersnela!

FOTO: Ministar tuži Bandića, mi ćemo tužiti Obersnela!

2197
0

Danas u 17 sati održan je prosvjedni skup mještana Marčelja okupljenih u Krizni eko-stožer Marišćina, halubajski ogranak Eko Kvarnera. Na prosvjedu protiv svih deponija u općini Viškovo okupilo se više od 1000 ljudi odlučnih u namjeri da upozore javnost na ekološku bombu u svom susjedstvu i da izvrše pritisak na vladajuće da saniraju i zatvore Sovjak, Viševac i Marišćinu. Prosvjednici traže hitno zaustavljanje dovoženja baliranog otpada na Marišćinu, za koju upozoravaju da radi bez uporabne dozvole, raspisivanje janvog natječaja za uništavanje nagomilanog otpada te novu javnu raspravu o izboru lokacije županijskog deponija. prosvjednici su također zatražili ostavku direktora komunalnih poduzeća Čistoća i Eko plus te odgovornost riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela i viškovskog načelnika Gorana Petrca.

U ime Kriznog eko-stožera Marišćina prosvjednicima se obratio Josip Katalinić, koji je poručio da građani Marčelja žele bolje i pametnije, a ne skuplje i gluplje rješenje zbrinjavanje otpada. U ime Eko Kvarnera prosvjednicima se obratio Robert Božić, koji je komentirajući najavu ministra okoliša Mihaela Zmajlovića da će podnijeti tužbu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, najavio da će, “kad već nije ministar, oni podnijeti tužbu protiv Obersnela i Petrca”. Aleksandra Šebelja javno je uputila poziv Obernselu, Vujiću i Petrcu da ih ugosti u svom domu na sedam dana da vide u kakvom smradu je već tri mjeseca njezina obitelj prisiljena živjeti te je naglasila da obavezno povedu i svoju djecu.


Lista za Rijeku zbog problema s nelegalnim odlagalištima traži izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća

Inače, nitko od prozvanih i pozvanih političara (župan Vujić, gradonačelnik Obersnel i načelnik Petrc) nije se odazvao pozivu i došao na skup mještana Marčelja. Nisu se pojavili niti direktori komunalnih poduzeća Čistoća i Eko plus koje građani Marčelja smatraju odgovornima za sadašnju situaciju. Na svaki spomen imena riječkog gradonačelnika i viškovskog načelnika prosvjednici su reagirali glasnim zviždanjem i neodobravanjem.(sp)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here