Home Sport Mirzu Džombu ne čudi se što ovog igrača uspoređuju s Lackovićem i...

Mirzu Džombu ne čudi se što ovog igrača uspoređuju s Lackovićem i Duvnjakom. Objasnio zašto žali što s Danskom ne igramo u zadnjem kolu!

855
0

Izbornik Hrvoje Horvat, koji je preuzeo reprezentaciju nakon prošlogodišnjeg SP-a u Egiptu, a uoči kvalifikacija za olimpijske igre, koje nisu prošle u skladu s našim očekivanjima, odlučio se na pomlađivanje reprezentacije. I dok su mnogi sa strahom gledali na taj proces, Horvat je bio uvjeren u ispravnost svojih odluka. I kako sada stvari izgledaju, potpuno u pravu. A da je tako, slaže se i legendarni krilni reprezentativac, 44-godišnji Mirza Džomba, u razgovoru za tportal.

No, prije nego se posvetio komentarima pojedinaca, osvrnuo se Džomba na rasplet skupine.

‘Mi smo odradili svoj posao protiv Ukrajinaca, a potom su i Francuzi napravili što su trebali. Jer i njima je bilo u glavi da moraju prenijeti dva boda u drugi krug. Tako da je ovo posve realna slika vrijednosti naše skupine. Francuska uvjerljiva, mi na drugom mjestu, Srbija iza nas, te kao najveće razočarenje Ukrajina, koja dovodi njemačke trenere, ali jako kaska za modernim rukometom’, objasnio je u razgovoru za tportal Džomba stanje stvari.

‘Sada počinje prava priča, taj drugi krug ipak je natjecanje za sebe, puno ozbiljnije, jer profiliraju se momčadi koje prolaze dalje. I sada će našima trebati još bolja obrana, rotacija igrača, raznolikost u napadu’.

Koliko ova Hrvatska može napraviti u tom drugom krugu? Jer kao što su rekli RTL-ovi stručni komentatori, Goran Šprem, Drago Vuković i Petar Metličić, naša je reprezentacija nekako najpogođenija tim koronavirusom i uoči svake utakmice događa se da netko mora ispasti s popisa.

‘Da, nažalost, evidentno je da nam se to događa. Ali to sve zasad se nije osjetilo niti na rezultatu a niti na igri. Jer i da smo u kompletnom sastavu, nisam siguran bi li bolje rezultatski prošli protiv Francuza. Što se tiče bodova i igre, euforija u koju smo ušli nam ne škodi. Jer puno je sada improvizacije, i treba nam taj pokretač, odnosno vjera da možemo izvući maksimum iz svakog igrača. I zato je Horvatova izjava kako je ovo njegov izbor i kako vjeruje u ove igrače, odlična stvar. A igrači mu to vraćaju na najbolji mogući način’.

Cijeli članak pročitajte na linku.

Previous articleStudentica silovana prvog dana fakulteta: Mjesecima nakon napada otkriveni su još strašniji detalji
Next articleNa talijanskom RAI 3 ljepote Istre pratilo 1,5 milijuna gledatelja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here