Home Vijesti Mlada kadetkinja počinila samoubojstvo

Mlada kadetkinja počinila samoubojstvo

603
0

Nakon pronalaska mrtvog tijela žene u moru kod Velih vrata između Cresa i istočne obale Istre, policija je, temeljem činjeničnog stanja utvrđenog očevidom te drugih prikupljenih saznanja, utvrdila da je nesretna djevojka najvjerojatnije počinila samoubojstvo skakanjem u more. Radi se o 19-godišnjoj državljanki Južnoafričke Republike koja je na trgovačkom brodu Safmarine Karibe stijega Velike Britanije, bila članica posade obavljajući poslove kadetkinje palube.

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru primila je dojavu s broda da je članica posade pala u more jučer oko 11.45, nakon čega je pokrenuta potraga u koju su se uključila plovila riječke pomorske policije, Lučke kapetanije i creske lučke ispostave.

Tijelo djevojke nakon dva sata traganja uočila je posada službenog plovila pomorske policije P-209, koje je odmah prevezeno u Zavod za sudsku medicinu u Rijeci. Tijekom jučerašnjeg poslijepodneva obavljena je obdukcija radi utvrđivanja točnog uzroka smrti te je provedeno kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti njenog stradavanja.

Obdukcijom je utvrđeno da je smrt pokojne nastupila utapanjem, a drugih tragova koji bi ukazivali na kazneno djelo počinjeno na njenu štetu nisu uočeni. O cijelom događaju policija će izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here