Home Vijesti Mlada kolumnistica razmontirala Marina Miletića, ovaj se obrušio na njene roditelje!

Mlada kolumnistica razmontirala Marina Miletića, ovaj se obrušio na njene roditelje!

38
16

Novoizabrani saborski zastupnik i nova zvijezda hrvatske turbokatoličke ekstremne desnice Marin Miletić počeo je gubiti kontrolu niti mjesec dana nakon što je izabran u Sabor. Nakon što ga je mlada kolumnistica Hana Samaržija rastavila na proste faktore u portretu za portal index.hr , Miletić joj je pokušao uzvratiti napadom na njene roditelje.

Samaržijin komentar pod naslovom ‘Sveti Marin Miletić – sredovječni muškarac koji pokušava impresionirati klince’ bavi se općim mjestima dosadašnje Miletićeve karijere u kojoj je na početku glumio da nije političar. “da prostite, politika je kurva. A ja nikada nisam volio lake ljude. Stoga, dalje od mene. Hvala”, napisao je Miletić na svojem Twitter profilu u prosincu 2014. godine.

‘Ono što Miletića, nekadašnjega srednjoškolskog profesora vjeronauka i kolumnista, izdvaja od ostalih političara jest upravo srednjoškolska potreba za pažnjom’, primjećuje Samaržija.

‘Miletiću je, naime, posve svejedno prikuplja li tu pažnju među učenicima pred kojima dramatično skače na klupe, na svojem YouTube profilu, gdje vodi prisne razgovore s hrvatskim klerom i istaknutijim desničarima, na prosvjedu prosvjetara, u sabornici ili na toliko željenom mjestu gradonačelnika Rijeke. Važno mu je samo da je ta pažnja raširena i postojana. Druga zanimljiva informacija jest da su neki od nas Miletića poznavali i dok još nije uronio u političke vode: recimo, iz srednje škole, iz Prve sušačke gimnazije u Rijeci, gdje je godinama predavao vjeronauk prije nego što je, voljom crkvene hijerarhije, s toga mjesta smijenjen’, piše Samaržija koja se očito s vjeroučiteljem i budućim političarem srela još u srednjoj školi.

‘Na predavanjima vjeronauka, gdje se nije osobito vjerno držao plana nastave predmeta koji bi srednjoškolce trebao upoznati s katoličkim učenjem i njegovim porukama skromnosti, duhovnosti i davanja, učenicima je pričao o svojem trnovitom putu od navijačkog nasilja, u kojem je razgaljeno sudjelovao, do vjere i studija teologije. Izvan propisanoga rasporeda sati, Miletić je učenike novačio u svoje katoličke skaute, a sa skautima je, posve nevezano s katoličanstvom, u nacionalističkim tonovima odavao počast vukovarskim žrtvama ili ih vodio na ljetovanja na otok Prvić, gdje bi djecu tjerao da uzvikuju ustaške pokliče. Ako bi se usprotivili isticanju koliko su spremni za dom, prema svjedočanstvu bivše katoličke skautkinje ranije objavljenom na Indexu, Miletić bi prema njima bio izuzetno pasivno agresivan. Upitan o tom incidentu, Miletić ga nije zanijekao, rekavši da se ne sjeća detalja, ali i da ne bježi od odgovornosti. Prevedeno s umjerenjačkoga jezika medijskih ispovijesti, možemo biti sigurni da se dogodio.

No, Miletić potom doživljava svetačko ukazanje i karakterni obrat, ili jednostavno zaključuje da pažnja srednjoškolskih učenika više ne zadovoljava njegove potrebe. Nakon ukazanja mrtvoga Padre Pia – čudesnog događaja o kojem naširoko pripovijeda u gledanijem videu, kad mu je svetac odlučio udijeliti modni savjet i sugerirati da bi ipak trebao nositi šire majice jer ga Bog voli zbog njegove nutrine, a ne tijela – Miletić mijenja svoj stil’.

‘Kad na svojem YouTube profilu počinje srednjoškolcima, u zamjenu za poglede i praćenja, tumačiti Božje zapovijedi, Miletić dovitljivo spoznaje kako svoj doseg proširiti s opskurnih videa na javnu televiziju pa se gura na ovogodišnji prosvjed prosvjetara, gdje drži inspiriran govor o obespravljenosti. Ono što nije očekivao jest da će se Crkva – kojoj je godinama vodio društvene mreže i katoličke skaute – zbog te tri minute slave u potpunosti ograditi od njegova bića i smijeniti ga s mjesta vjeroučitelja. Nakon što je u susramnom videu doslovno oplakao izgubljeno radno mjesto, Miletić odlučuje pružiti ruku kurvi i uranja u politiku.

Ono što je važno naglasiti uoči Miletićeve izgledne kandidature za gradonačelnika Rijeke, jest da Miletić nije samo osoba koja halucinira svece u ulozi osobnih stilista, nosi naušnice i nabacuje se emotikonom vatrice. On je dugogodišnji homofob, šovinist, desni revizionist i apologet etnički motiviranog nasilja, posve servilan huškačkom relativizmu svojega novog šefa Nikole Grmoje i dovoljno slijepo samoljubiv da mu ne smeta reciklirati argumente agilnijih konzervativaca.

Premda Miletić, kao nekadašnji vjeroučitelj i sadašnji apostol s društvenih mreža, propagira nenasilje i emfatično pripovijeda o svojem preobraćenju od nasilnoga navijača do studenta teologije, on nasilje već godinama poslušno opravdava. Prisjetimo se, recimo, skandala kad su pripadnici Armade – koncem tribine kontroverznog intendanta riječkog kazališta Olivera Frljića o seksualnom nasilju nakon Oluje – opkolili prisutne aktiviste i reportere neovisnih medija, ispljuvali ih, izudarali te počeli mlatarati spolovilima i zazivati četnička silovanja’, piše Samaržija čiji je portet očito razbjesnio apostola koji joj je ubrzo odgovorio preko društvenih mreža optuživši ju da ga napada zbog toga što su joj roditelji upleteni u korupcijske radnje na sveučilištu. Međutim, osim floskula po kojima je već postao nacionalno prepoznatljiv, nije ponudio ništa konkretno:

‘Ljudi, ovo morate pročitati:

Nakon Obersnela i njegovog pamfleta portretirala me je i Hana, kćer rektorice Riječkog sveučilišta Snježane Prijić i Obersnelovog direktora Slavena Samaržije.

Navodno su čuli da je do mene došla informacija o nepravilnostima i korupciji na Sveučilištu i u Studentskom centru pa su brže bolje sklonili oca Samaržiju iz gradske tvrtke dok se malo situacija ne smiri jer su ispravno zaključili da nepotizmu i korupciji neću dati mira ni na Sveučilištu ni u Studentskom centru, a niti u gradskim tvrtkama i da ću temeljito istražiti tu povezanost.

Redovito ću na svojoj stranici prenositi njihove napade i objašnjavati pozadinu napada. Tek toliko da vidite s čim se sve susrećem’, odgovara apostol u uvrijeđenom diskursu djeteta kojem su upravo razbili igračku.

Previous articleBradarić: Hrvatska ulazi u veoma opasno razdoblje?
Next article2 novooboljele osobe u PGŽ

16 COMMENTS

 1. postoji snimka njega kako laže u kameru da je smjenjen, dakle video dokaz njegove dvoličnosti i ujedno je dokaz počinjenja kaznenog djela širenja lažnih informacija! što je više potrebno da se Miletića vidi za ono što jest, dvolični samodopadni lažov koji će žrtvovati vlastite učenike i baciti u suze ne bi li izvukao osobnu korist, pa i minimalnu!?!?!?!? takvog ste gada pustili da djeci pere mozak godinama?! i sad je saborski zastupnik?!?!? NEŠ TI POŠTENJAKA, isprao mozak djeci da glasaju za njega, i to je njegovih 4000 glasova s kojima je ušao u Sabor 😀 Ja sam čak čuo da je čovjek zapravo pravoslavac koji se pokrstio sa 17 godina il tako nešto?! pa takvi su “najiskreniji” vjernici, zar ne ?!?!?! oni koji svjesno imaju korist od svoje “vjere”?! 😀

 2. Dok je bio u gimnaziji bilo je sve super i obožavao je svoj posao, nitko sretniji od njega. Čim je premješten u drugu školu, gdje je imao priliku primijeniti u djelo svoje floskule (razumijevanje, okupljanje, praštanje, tolerantnost i ostale psihološka sr*nja) onda je u rekordnom roku osjetio poziv za politikom (čitaj bijeg). Ološ bio i ostao

 3. Mlada kolumnistica? Misliš 22 godišnja studentica koja je postala udarni kolumnist komunističkog indexa ovim člankom u kojem pljuje Miletića? Ista studentica čiji su roditelji na plaći i na masnim pozicijama pod debelim Obelixom? Ista ona čiji roditelji će letiti sa masnih pozicija čim se Obelixa ukloni kao tumor koji jest?

  Pravo prosvjetiteljstvo širite! Čovjek ima 40 godina a nosi uske majice?! Kakav kriminalac!!!!

  Jadovi jadni, dolijat ćete i vi i vaši sponzori uskoro.

 4. Dabogda onih 4000 “pušionicara” dobili Miletića za zeta, muža i brata. Tip je “na oko” teži narcis i psihički bolesnik koji bi i Papu Pia ubio za minutu pažnje. Kao netko tko ga zna 3/4 zivota, mogu reći da je tip u svom zivotu bio u svemu podkapacitiran. Jezik su mu izbrusili popovi, ali on znanja nema. Dovoljno je da se nadje jedan malo bolje povijesno i matematicki obrazovana osoba i on je history…. pocet ce osobno napadati jer se nemoze obraniti.

 5. Bravo Hana!
  Često je da se skreće s teme, kad se iznese istina, kao što je iznesemo u tvom članku.
  Ne posustaj!

 6. Hana je sve točno rekla o tom closeted gay desničaru.

  Jedino u članku griješi kad za Peovićku kaže da je “navodno” ekstremna ljevičarka. Peovićka JEST ekstremna ljevičarka i tu se vidi Hanina naklonost ljevici.

  Ali otkuda god dolazi ramontiravanje Miletića, dobro je i na vrijeme.

 7. To je jedan obican pajac koji misli da ce politiku voditi kao vjeronauk.Pojma o tom poslu nema niti nema karisimu politicare vec nekog populistickog soumana poput permana sa mnogo manje humora i inteligencije.Mi vec danas iz proracuna placamo bezbroj takvih beskorasnih policara koji nista pametno ne kazu.

 8. Vrlo zanimljivo! Djevojčica nije pljuckala po Marinu prije izbora, valjda je mislila da neće proći. No sad, kad ugrožava gradonačelničko mjesto Obersnelu koji se već ogadio građanima Rijeke svojim nekontroliranim ispadima, pa kao riječki dugogodišnji gradonačelnik kojega svi znaju dobio od 104.537 građana samo 3232 glasa, a Marin koji je u politici od ožujka ove godine 1.763 glasa i ušao u Sabor, sad je našla pisati pamflete o njemu. Prvo, ja mislim da je ona ta učenica koja je tužakala Marina Indexu i da je vjerojatno “ubačena” na vjeronauk samo zato što je Marin među klincima bio faca i pridobivao ih za sebe, pa ga je trebalo nekako kompromitirati. Možda ju je i odbio, pa joj se zamjerio, a zbog njenog nametanja bio pasivno-agresivan? Drugarici smeta Marinovo odijevanje, ali kad se odrasli muškarac na otvorenju HPK odjenuo u ženu, nije joj smetalo? Joj, da, to bi onda blla homofobija, zar ne? Politički analitičari o političarima pišu sve što ljudi trebaju znati. Npr., nije napisala da je Marinova supruga teško bolesna, ide na kemoterapije i da je zgodnije da stanuju u Rijeci da bude bliže bolnici. Također nije napisala i da je Marin vrlo tolerantan i u prijateljskim odnosima sa predstavnicima dugih vjerskih zajednica u Rijeci, npr. sa imamom, rabinom, protestantskim pastorom? Nije napisala da Marin organizira besplatna ljetovanja djece Srebrenice svih nacionalnosti, da pomaže beskućnike i siromašne, da je sakupio i odvezao darove za djecu radnika Đure Đakovića, da je se susretao sa Davorom Bernardićem. Nije napisala da je Marin u svojim podcastima kritizirao predsjednicu Kolindu i to dvaput. Nije napisala da su učenici prosvjedovali kad je odlazio sa Prve sušačke…Također, kad govorimo o političkom licemjerju, nije napisala da je predsjednik Milanović 2014. izjavio: “Netko me oslovio kao predsjednika države, ali ja to nisam i nikada neću biti. Iz više razloga, a jedan je taj što vam moram govoriti istinu. Predsjednik ne mora govoriti istinu. Ne smije lagati, ali ne mora govoriti istinu.” Veću težinu ima ono što nije napisala, nego ono što je napisala. Tipični primjer Indexovog novinara.

 9. Klasika indexa, smeta istina i katoličanstvo. Pa uzmi dio izjava, okreni kontekst i zabavi narod. Novinarku treba poslati u Sabor.

 10. Imao “zadovoljstvo” nekoliko puta popričati s dotičnim…
  Prvorazredni ljakse kako i dolikuje jednoj ‘rvatini!

 11. Mnogo lep život “urbane porodice” Samardžija Prijić, se inače po njihovoj šćeri definiše kao “luksuzni komunizam”….. Ganjaš ofce po Podgorju, pa te zaposle, u Vojkovu holdingu, gdje radiš višemilijunske gubitke. Isto tako sukladno statutu riječkog Sveučilišta Rektor je “politička funkcija”…. Pa se onda zabošljava sebi-lojalne ljude mimo zakona pravilnika i statuta tog Sveučilišta, jer tko se je vidio držati zakona kao pijan plota…. Na sličan način je zaposlena gđa Katarina Peović, koja vraća uslugu predmetnog zapošljavanja…

 12. Ne izgledami novinarka bas inteligentna kako sugerira naslov. Čista partijska sluzbenica koja se 100% predala svojoj komunističkoj partiji i …

 13. Marin Miletic je izvanrednog karaktera; nema nikakvog smisla ocrnjivati ga. On je nacionalni heroj, kome to bilo drago kome krivo.

 14. Nasamardžija…

  A nemože hana drugačije..ipak jabuka ne pada daleko do stabla..
  Da je 45.-ta vjerojatno bi Miletića skupa s onom ružnom partizankom koja voli grebati (iz očajnijeg ženskog metal benda ikad) namamila pred jamu i po kratkom postupku “ogrebla”…

  Ah, nikad ništa od tih piskarala komuništa. Miletić kakav je da je, ipak je preživio veliku osobnu tragediju pa su ovakvi članci trenutno degutantni… No, može seljača sa sela, ali selo iz seljače malo teže…

  Za Domovinu Szpremni, Naprijed!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here