Home Sport Modrić skinuo dres i otkrio leđa puna krugova. Evo o čemu se...

Modrić skinuo dres i otkrio leđa puna krugova. Evo o čemu se radi

1386
0

Hrvatska je na Poljudu u 2. kolu Lige nacija odigrala 1:1 s Francuskom. Poslije utakmice Luka Modrić je nakon razmjene dresova ostao na travnjaku razgovarati s klupskim suigračem iz Real Madrida Karimom Benzemom. Dok je tako stajao bez majice, na leđima su mu se vidjeli neobični krugovi.

Oni su posljedica “hijame” ili “cuppinga”, kako se naziva u zapadnom svijetu. Radi se o metodi koju su koristili stari Arapi i Kinezi, a iako njene blagodati nisu znanstveno potvrđene, koristi je sve više sportaša, među kojima i Benzema. Taj je oblik alternativne medicine od velikih zvijezda prvi javno koristio plivač Michael Phelps.

Kako se terapija izvodi i čemu služi?

Terapija se izvodi postavljanjem čašica na leđa koje, dok se hlade, stvaraju vakuum te uvlače kožu i mišiće, što privremeno ostavlja tragove kakvi su vidljivi i na Modriću.

Metoda se koristi u svrhu bržeg oporavka od ozljeda, smanjivanja bolova, opuštanja, izvlačenja toksina iz tijela, pospješivanja cirkulacije i balansiranja yina i yanga u tijelu. Iako je “cupping” odavno prihvaćen među nekim sportašima, posebnu popularnost ima u posljednje vrijeme, a koristili su ga mnogi natjecatelji na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama.

Previous articleMuškarac i žena uhvaćeni u pljački dućana na Kastvu!
Next articleVozač ozlijeđen, autobus završio u ogradi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here