Home Vijesti Molekula o plagijatu web stranica Mariusa Roosendaala: Preuzimamo odgovornost!

Molekula o plagijatu web stranica Mariusa Roosendaala: Preuzimamo odgovornost!

310
0

Tijekom dana u redakciju je stiglo reagiranje iz tvrtke Molekula na članak objavljen na našem portalu pod naslovom ‘Internet portal TZ Čavle besramni plagijat nizozemskog dizajnera’. Reagiranje objavljujemo u cijelosti: 
 – Kao firma koja je potpisala dizajn web stranica Turističke zajednice Općine Čavle odgovorni smo za njih. Potpisati tuđi rad je nešto najgore što dizajner može učiniti i neizmjerno mi je žao što smo se mi doveli u ovu situaciju.

 

Molekula se bavi grafičkim dizajnom, pripremom za tisak, odnosno izradom najrazličitijih promotivnih materijala. Za Turističku zajednicu Općine Čavle kreirali smo niz tiskanih materijala (plakata, letaka, kalendar) na koje smo ponosni i koji su izloženi u Turističkom uredu na Čavlima.

 

Naša suradnja nedavno se proširila i na izradu informativnog internet portala. Ovim projektom obilježili smo i širenje poslovnog opusa Molekule na izradu internet stranica. Ideja je bila napraviti jedostavnu stranicu, koristiti aktualne, moderne tehnologije, te smo posvetili vrijeme proučavanju CSS-a i njegovih mogućnosti. Cilj je bio kreirati dizajn koji će biti moguće upariti sa nekim od trenutno dostupnih CMS sustava.

 

Informacije koje smo pronašli na raznim internet stranicama i forumima bile su iznimno korisne, a ljudi voljni pomoci. Stranicu smo nekoliko puta mijenjali na temelju onoga što smo naučili, a na samom kraju nam je kolega ponudio dva „svoja“ template-a koje možemo iskoristiti i kasnije ih se može jednostavno prilagoditi jednom CMS sustavu.

 

Naš kolega ne zove se Marius Roosendaal, ime je više hrvatsko, a uradak očito nije niti naš, niti besplatan, niti njegov. Mi smo za propust odgovorni i mi se s tim moramo nositi.

 

Kada smo postali svjesni pogreške koju smo učinili krenuli smo sa redizajnom, te će stranica u slijedećih nekoliko dana značajno promjeniti svoj izgled. Koristiti ćemo grafičke elemente koji se provlače kroz projekte koje smo do sada napravili za Turističku zajednicu Općine Čavle.

 

Naši projekti i dalje će biti orginalni, a mi ćemo se nastaviti truditi da budu kvalitetni, te pokazati da je ovo izdvojen slučaj u kojem smo ispali naivni, stoji u reagiranju kojeg je potpisao Ivan Pletenac iz Molekule.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here