Home Vijesti VIDEO: Morski pas na Kantridi?

VIDEO: Morski pas na Kantridi?

3308
2

‘Uočen je morski pas, molimo vas ne udaljavajte se od obale’, preko megafona su spasioci danas oko 13 sati i 30 minuta obavještavali kupače na plaži Ploče na riječkoj Kantridi. Kupači ovu informaciju baš i nisu shvatili najozbiljnije te su se nastavili kupati u plićaku.

Potvrđuje to za tportal i 26-godišnji spasilac Tomislav Slavica koji je vidio morskog psa oko 200 metara od linije koja ograđuje plažu.

‘Iako smo oglasili ljude preko megafona, oni su se i dalje kupali u plićaku, kao da se ne događa u stvarnosti’, kaže i opisuje nam što je vidio pred kraj radnog vremena.

‘Kolega Petar Bralić i ja vidjeli smo peraju prema Brodogradilištu 3. maj, jedan je gliser kružio okolo i uspio ga je potjerati. Nakon 20 minuta vidjeli smo ga opet prema invalidskoj plaži Kostanj. Išao je velikom brzinom i tada sam vidio dvije peraje, leđnu i repnu’, rekao nam je Slavica.

Inače, Tomislav Slavica bavi se podvodnim ribolovom i ribolovom općenito i kaže da je siguran da se radi o morskom psu, no o kojoj vrsti, nije siguran.

Odmah je javio Lučkoj kapetaniji ali kad su novinari tportala nazvali lučkog kapetana u Rijeci Darka Glažara, do njega ova uznemirujuća informacija nije došla (?). O morskom psu na Kantridi nisu čuli ni u riječkom Centru za obavješćivanje.

2 COMMENTS

  1. Kad se radilo o morskim psima na Kantridi moj mi je stari uvijek pričao istu priču za koju vjerujem da je istinita,priču iz 50′ godina, bio je svjedokom , vjerujem mu, a vjerojatno postoje i zapisi o tome.
    Dečko i cura na vesla na batani iz pravca “3.Maja” prema stadionu, toplo ko sad, ona se baca u more, nije prošao minut, morski pas je lovi za nogu, a dečko u batani ga u očaju lupa veslom gdje god stigne.
    Dok su oni bezbrižno “navigali”pas je cijelo vrijeme bio ispod barke u hladu, jer je bio privučen udaranjem vesala i sjenom iznad sebe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here