Home Vijesti Motociklisti protiv skupe tunelarine

Motociklisti protiv skupe tunelarine

1781
1

Oko 130 motociklista jutrčer je na tunelu Učka prosvjedovalo protiv cijene tunelarine za motocikle, ističući kako je ona previsoka. Tunelarina za prolaz tunelom Učka, dugačkim 5062 metra, je i za automobile i za motocikle 28 kuna, u jednom smjeru. Motociklisti su u znak prosvjeda tunelarinu plaćali kovanicama lipa, i na taj način usporavali naplatu.


Oko 130 motociklista jučer je na tunelu Učka prosvjedovalo protiv cijene tunelarine za motocikle, ističući kako je ona previsoka.

Tunelarina za prolaz tunelom Učka, dugačkim 5062 metra, je i za automobile i za motocikle 28 kuna, u jednom smjeru. Motociklisti su u znak prosvjeda tunelarinu plaćali kovanicama lipa, i na taj način usporavali naplatu.

Operativno dežurstvo Policijske uprave Primorsko-goranske izvijestilo je kako je s kvarnerske strane tunela u ovakvom obliku prosvjeda sudjelovalo tridesetak motociklista, a s istarske strane njih stotinjak.

Prosvjed usporavanjem naplate je počeo oko 10 sati, nakon čega je za motocikliste izdvojena jedna traka i jedno naplatno mjesto tunelarine, a svim ostalim vozilima omogućen je neometani i uobičajeni prolazak kroz tunel. Prolazak ovih skupina motociklista i prosvjed završen je oko 10:40 sati nakon čega je naplata tunelarine normalizirana, izvijestila je policija.

Motociklisti s istarske strane organizirano su vozili prema pisti na Grobničkom polju gdje se danas održavaju utrke Europskog prvenstva za motocikliste i Svjetskog prvenstva za moto-prikolice.

U tvrtki Bina Istra koja upravlja tunelom Učka nije bilo moguće dobiti komentar o jučerašnjem prosvjedu motociklista. (Hina)

Previous articleJadranski derbi na Kantridi
Next articlePlimni val poplavio Mali Lošinj

1 COMMENT

  1. Samo mi u Istri i Primorju placamo sve zivo tunel Ucka,Krcki most….
    Zasto Dubrovcani ne placaju svoj most,a postoji alternativa,zasto se Maslenica ne naplacuje,Paski most……
    Bikeri svaka cast,dosta je vise haraca i krađe od Primoraca i Istrijana

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here