Home Vijesti ‘Možemo’ neće podržati Katarinu Peović u Rijeci

‘Možemo’ neće podržati Katarinu Peović u Rijeci

2480
0

Jedan od osnivača Radničke fronte Mate Kapović na Facebooku je objavio kako na lokalnim izborima u Rijeci neće koalirati s platformom Možemo. Kako je objasnio Kapović, Možemo! želi raditi na samostalnom profiliranju te dodaje kako bi ta odluka mogla dovesti do pucanja zeleno-lijeve koalicije u cjelini.

Kapovićevu objavu prenosimo u cijelosti:

“RF je upravo dobio obavijest od lokalne organizacije Možemo u Rijeci (a nešto slično smo već nedavno čuli i od vrhuške Možemo) da oni “žele raditi na vlastitom identitetu i profiliranju” te da stoga ne žele koalicijski izlaziti na lokalne izbore u Rijeci dogodine, niti podržati najlogičniju koalicijsku kandidatkinju za gradonačelnicu Rijeke (Katarinu Peović iz RF-a).

Iako mi to osobno nije drago i ne smatram to politički pametnim jer bi ljevica trebala ići zajedno, bojim se da bi to moglo dovesti do pucanja zeleno-lijeve koalicije u cjelini”, napisao je Kapović na Facebooku.

Podsjetimo, među koalicijskim partnerima već je bilo razmirica.

Naime, Ivo Špigel, član Inicijativnog odbora platforme Možemo!, reagirao je na izjave s vrha Radničke Fronte.

“To što smo Radničku frontu uzeli u koaliciju je bila greška. To je sad jasno svima koji su u tom trenutku bili za. Grešku sad plaćamo, ali ćemo svakako iz nje znati izvući i zaključke”, rekao je tada Špigel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here