Home Mozaik Mr Jazz: Blues de Luxe

Mr Jazz: Blues de Luxe

1674
1

Jučer je u Kastvu uspješno završen i treći Kastav Blues festival. Posjetiteljima se po treći put predstavio i riječki jazzslikar Božidar Milinović – Mr jazz svojim novim radovima blues legendi u galeriji Crkvice Sv. Trojice na Trgu Lokvina u Kastvu. Ovogodišnja izložba nosila je naziv “Blues de Luxe”. Umjetnik je predstavio portrete engleskih i američkih glazbenika kao i portret najboljeg hrvatskog blues gitariste Nebojše Buhina-Nebo iz Bjelovara te prijatelja Ratka Divjaka, poznatog jazz bubnjara.


Eddie Martin & Mr Jazz

Izloženi su bili i portreti Johnnya Wintera, Erica Claptona, Waltera Trouta te mnogih drugih. Milinovićevu izložbu je obilježila činjenica da je svi sudionici ovogodišnjeg festivala posjetili u različitim trenucima. Tako je Eddie Martin dolazio s familijom, i dva puta sam. Bili su tu i Michael Roach, Alan Smith, Hal, Tomislav Goluban, a kao šlag na kraju i Elizabeth Lee sa svojim bandom.


Mr Jazz i Elizabeth Lee

Svi su oni bili iznenađeni ljubavlju koju Mr jazz gaji prema bluesu (jazzu) te mu čestitali na odličnoj izložbi. Naravno vidimo se 2011 ponovno u Kastvu, gradu bluesa! (rd)

Previous articleKastavci na vrhu Europe
Next articleNovi čelnik Diokija Vatroslav Sablić, u NO se vratio Robert Ježić

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here