Home Vijesti Muškarac i žena uhvaćeni u pljački dućana na Kastvu!

Muškarac i žena uhvaćeni u pljački dućana na Kastvu!

130
0

Postupajući po dojavi građana, policijski službenici I. policijske postaje Rijeka, 6. lipnja oko 3 sata u trgovini na širem području Kastva, u provali su zatekli muškarca i ženu.

Utvrđeno je kako je riječ o hrvatskim državljanima u dobi od 34 i 36 godina te su oboje privedeni na kriminalističko istraživanje, koje je u konačnici rezultiralo kaznenom prijavom protiv ovo dvoje osumnjičenih za ukupno šest kaznenih djela imovinskog kriminaliteta.

Nadalje, prilikom zatjecanja počinitelja u trgovini su pronađene vreće pune raznih cigareta i novčani polog, koje su namjeravali iznijeti iz trgovine, a u čemu ih je onemogućio dolazak policije. Pored trgovine pronađen je i provalnički alat, a predmeti namijenjeni počinjenju provala te manji dio predmeta otuđenih u prethodnim provalama, pronađeni su i pretragom vozila, koje su koristili i koja je obavljena obavljenom u sklopu kriminalističkog istraživanja.

Osim provale u kojoj su zatečeni, policija je utvrdila da su zajedno i u dogovoru između 7. travnja pa do 6. lipnja, kada ih je policija zatekla na djelu, počinili pet kaznenih djela teških krađa i jedno kazneno djelo krađe.

Sumnja se da su u navedenom dvomjesečnom razdoblju provalama ili krađama oštetili vlasnike dva ugostiteljska objekta u Rijeci, obiteljskih kuća, odnosno garaže i spremišta na području Viškova, tvrtke u čijem su vlasništvu aparati za napitke te aparat za klađenje te spomenute trgovine na području Kastva.

Počinjenim kaznenim djelima otuđili su alkoholna i bezalkoholna pića i razne napitke, više komada raznih motornih pila, stroj za usitnjavanja granja, brusilice, pneumatski čekić, harmoniku, klavijature, mikrofone, motociklističku kacigu, novac i druge predmete.

Sveukupna materijalna šteta cijeni se na oko 45.500 kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja oboje su kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu, a 34-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Previous articleHitno dođite, ubio sam suprugu! ‘Policija zaprimila jezivi poziv, u stanu pronađena horor scena!
Next articleModrić skinuo dres i otkrio leđa puna krugova. Evo o čemu se radi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here