Home Mozaik Muškarac odmarao na krevetu, pa ustao potpuno slijep: Svi radimo ovu grešku...

Muškarac odmarao na krevetu, pa ustao potpuno slijep: Svi radimo ovu grešku i tako se zarazimo bakterijom koja “jede” oči (VIDEO)

242
0

Kad se probudio, lijevo mu je oko bilo zakrvavljeno i vid mu je bio oštećen. No, slegnuo je ramenima i odlučio izvaditi leće. No, sutradan je počela agonija – umalo je izgubio vid, a bolovi su bili nepodnošljivi, prenosi “Daily Mail”.

Michael je rekao da je taj dan u žurbi stavio leće, da je prethodno uređivao vrt i da nije oprao ruke. I upravo zato mu se dogodila ova nezgoda.

Nakon mjesec dana neizvjesnosti, liječnici su mu konačno dijagnosticirali bakterijsku infekciju zvanu acanthamoeba keratitis (AK). bakterija koja jede meso i može uzrokovati trajni gubitak vida. Mike sada uopće ne vidi lijevo. Liječnici kažu da će možda moći vratiti samo 10 posto vida nakon transplantacije rožnice, a zbog infekcije je morao napustiti posao.

I što se zapravo dogodilo?

Prema statistikama Britanske zdravstvene organizacije, ova infekcija pogađa dvije osobe na milijun. Unatoč činjenici da proizvođači leća vrlo izričito navode da se leće skidaju svaki put kad spavate, mnogi ljudi to ne čine i stoga su u mnogo većem riziku da ih oštete. To se događa jer, kada ih nosite noću, uskraćuju rožnici kisik, što se rješava treptanjem tijekom dana, čime se smanjuje sposobnost rožnice da se bori protiv bakterijskih infekcija.

A bakterija acanthamoeba keratitis inače se nalazi u jezerima, bazenima, potocima, oceanima i tlu. Kad dospije u oči, može izazvati infekciju, no to se događa kod samo dva posto pacijenata. U Michaelovom slučaju rožnica nije imala dovoljno kisika zbog leće pa se nije mogla obraniti od infekcije.
Kada bakterija uđe u oko, najčešće ako kontaktne leće stavljate prljavim rukama, vrlo brzo dođe do infekcije.

Simptomi uključuju zamagljen vid, mutnu ili prljavu rožnicu, bol u oku, crvenilo oka i suzne oči. Ako se ne liječi, infekcija može dovesti do trajnog gubitka vida i potpune sljepoće. Ostale komplikacije uključuju upalu oka koja je bolna i djelomični gubitak vida.

Kako se liječi?

Pacijentima se obično nudi antiseptik koji pomaže u uklanjanju infekcije iz oka, a koji se nanosi izravno na njegovu površinu. Ovo će možda trebati uzimati šest mjeseci do godinu dana. Pacijentima se također mogu propisati antibiotici, au nekim slučajevima može biti potrebna operacija, točnije transplantacija rožnice kao u Michaelovom slučaju.

@instituto_vision_laser

Comparte 🙏🏻. El caso de @mikekrumholz13. Perdió su córnea por dormir con sus lentes de contacto 😵. Si usas lentes de contacto, se cuidadoso con ellos. Comparte a los que conozcas que usan lentes de contacto. Sígueme en redes sociales @instituto_vision_laser Correo electrónico: contacto@drsernaojeda.com Aguascalientes: ☎️ 4499293344 📍Instituto Visión Láser #visionlaser #institutovisionlaser #ojos #oftalmología #ophtalmology #aguascalientes #mexico #drsernaojeda #saludocular #verbien #examendelavista #consejos #lentesdecontato #contactlenses #acanthamoebakeratitis

♬ Give It To Me X Promiscuous ( Tiktok Version ) – Kurenai Music
Previous articleOtkriven lažni odvjetnik koji je dobio 26 slučajeva, a da nije studirao pravo
Next articleNjemačka daje ogroman novac onome tko ima ove loto brojeve: pogledajte svoj listić, možda ste već milijunaš

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here