Home Sport Na današnji dan 1999. na Kantridi se dogodila najveća pljačka u povijesti...

Na današnji dan 1999. na Kantridi se dogodila najveća pljačka u povijesti hrvatskog nogometa! (VIDEO)

60
0

Na današnji dan prije 24 godine dogodio se najveća krađa u povijesti HNL-a. Naslov je 1999. osvojila zagrebačka Croatia, ali je prvak trebala biti Rijeka. Rijeci je u 88. minuti posljednjega kola protiv Osijeka poništen gol za pobjedu i naslov pred više od 25 tisuća gledatelja, nakon što je linijski sudac Zoran Krečak označio najkontroverznije zaleđe u povijesti HNL-a.

Rijeka je imala sve u svojim rukama. Bod prednosti ispred tadašnje Tuđmanove Croatije i utakmicu na krcatoj Kantridi protiv rezultatski nezainteresiranog Osijeka. Osijek je poveo u 42. minuti golom Stanka Bubala, a Rijeka je u 54. izjednačila iz penala, koji je realizirao Igor Musa.

Dvije minute prije kraja Barnabas Sztipanovics je ubacio, a loptu je u gol skrenuo Admir Hasančić, za erupciju oduševljenja na prepunoj Kantridi.

No slavlje je trajalo samo nekoliko sekundi jer je linijski sudac Zoran Krečak podigao zastavicu i označio zaleđe, što je značilo da ostaje 1:1 te da je Croatia prvak Hrvatske. Nakon šokantnog raspleta igrači Rijeke u suzama su popadali na travnjak, a suce utakmice policija je morala izvesti s travnjaka Kantride.

Naknadnom videoanalizom u HRT-ovu studiju 2009. godine utvrđeno je da Hasančić nije bio u zaleđu te da je Krečak pogriješio.

Previous articleRusi objavili jeziv video ‘oslobođenog’ Bahmuta iz zraka!
Next articlePernar napravio dramu na sudu, sutkinja odlučuje hoće li ga poslati u zatvor!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here