Home Sport Na Kantridi ništa novo

Na Kantridi ništa novo

145
1

Predsjednik kluba Ivan Turčić , trener Elvis Scoria, sportski direktor Elvis Brajković i direktor Mario Rubeša s jedne te osam igrača predvođenih kapetanom Faustom Budicinom s druge strane nisu danas poslijepodne jedni drugima ponudili ništa novoga. Nakon sastanka Turčić je, na Kantridi rijetko tako veliki broj novinara, upoznao s detaljima pregovora. Obećao sam igračima isplatu jedne plaće do petka. U pregovorima sam s nekim novim sponzorima i do kraja tjedna bi i tu trebalo biti nekih novosti. kako trenutno nemamo niti jednu ponudu za naše igrače pa tako ni za Đalovića, okrenuli smo se traženju jamstva za kredit. Danas sam razgovarao sa županom Komadinom. Gradonačelnik Obersnel me nije primio. Nije imao vremena, ali nadam se da će me primiti za koji dan. S kreditom bi osigurali nesmetan rad do kraja sezone. Iznos? Ako se zna da trenutno dugujemo četiri plaće i da nam za svaku treba oko milijun kuna, nije teško izračunati koliko nam je novaca potrebno do kraja natjecateljske sezone.

Osvrnuo se Turčić i na sve češće kuloarske priče o njegovoj ostavci. Ako je u meni problem, ja mogu odmah dati ostavku. No želja mi je premostiti ove financijske probleme, izgurati sezonu do kraja i dovesti klub do preoblikovanja. Ako ne uspijem osigurati novac u bliskoj budućnosti, naravno da ću se zahvaliti i otići.

Igrači su nakon sastanka održali kratko vijećanje u svlačionici. Po izlasku na poslijepodnevni trening nisu željeli davati izjave. Po službenoj dužnosti pred mikrofone je stao kapetan Budicin: Odlučili smo do jutra razmisliti o svemu što nam je danas obećano. Sutra ujutro ćemo donijeti i obznaniti odluku što i kako dalje. Jedno je sigurno, nastavit ćemo s treninzima jer bi to štetilo i nama i klubu. Pitanje je samo hoćemo li igrati utakmicu u srijedu protiv Domžala. Tužno je ovo sve, umjesto da sada pričamo o nogometu mi ovdje raspravljamo o stvarima koje s nogometnom igrom nemaju veze. Ovo mi sve više liči na Servantesovog Don Quijota, samo nikako ne mogu dokučiti tko je u ovoj priči Sancho Panza, uz gorak osmijeh na licu završio je Budicin.

Jedno je sigurno, na Kantridi uz novac kojega nema odavno, nema više ni jedinstva. Pa ni u svlačionici koja se podijelila oko načina borbe za svoja prava. Jedni su protiv odigravanja pripremnih utakmica dok im se ne isplate barem dvije plaće, oni drugi voljni su pričekati i dati upravi još jednu priliku. (Radio Rijeka)

Previous articleHoće ili neće poskupiti: Eurosuper 98 na korak od 10kn/L?
Next articleDionice Luke Rijeka u 3 dana narasle 32,7 posto!

1 COMMENT

  1. Sramota gradu Rijeci što im je skoro sasvim svejedno što je nogometni klub Rijeka u ozbiljnim problemima, jer primjer u gradu Splitu nikad ne bi dozvolili da se desi ovakva situacija..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here