Home Vijesti Na Kantridi prve talijanske jaslice

Na Kantridi prve talijanske jaslice

218
0

U riječkom Dječjem vrtiću Mirta smještenom na Kantridi na samoj obali mora otvorene su prve jaslice za djecu pripadnika talijanske nacionalne manjine.

Preuređenjem vrtića, za što je Talijanska unija osigurala 55 tisuća eura, stvoreni su uvjeti za širenje kapaciteta i za otvaranje jasličke grupe. U prostoru u kojem djeluju jaslice prije je radila talijanska vrtićka skupina koja je sada preseljena u novouređeno potkrovlje. Prije su polaznici talijanske skupine u tom vrtiću imali na raspolaganju 20 četvornih metara, a sada imaju 120 kvadrata obnovljenog i potpuno uređenog prostora, što omogućava adekvatnije uvjete za rad te bolji smještaj djece. Radovi na preuređenju prostora trajali su oko tri mjeseca, a sve je odrađeno za vrijeme ljetnih mjeseci kako bi u rujnu mogli početi s radom.

Inače, vrtić Mirta nalazi se u predivnoj staroj vili na Kantridi i okružen je velikim parkom što ga, uz blizinu mora, čini jednim od najljepših vrtića u Rijeci. Polazi ga ukupno 106 djece raspoređene u četiri skupine od kojih je jedna talijanska, dok će u jaslicama ove godine biti 12 mališana.

Povećanjem kapaciteta pojavila se i potreba za zapošljavanjem dviju novih odgojiteljica, a sredstva za njihov rad osigurao je Grad Rijeka koji će godišnje za to izdvajati oko 220 tisuća kuna.

Predstavnici Talijanske unije istaknuli su kako je riječ o iznimno važnom događaju koji će još više poboljšati status talijanske manjine u Rijeci.

– Vrtić možda nije najveća financijska investicija naše organizacije, ali je strateški iznimno bitna – istaknuo je predsjednik Talijanske unije Maurizio Tremul. (Jutarnji.hr)

Previous articleProbijen tunel Škurinje I
Next articleBig Brother: Urota cura protiv lijepe Rine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here