Home Vijesti Na Krku u sudaru s njemačkim terencem poginuo motociklist

Na Krku u sudaru s njemačkim terencem poginuo motociklist

107
0

Na tzv. krčkoj magistrali, ispred benzinske postaje »Adriapetrol« nedaleko Malinske, jučer oko 17.50 sati u sudaru s njemačkim »land roverom« poginuo je vozač motocikla »yamaha« riječke registracije. Njegov se identitet do u kasne večernje sate još provjeravao, a tek nakon prepoznavanja moći će se sa sigurnošću potvrditi o kome je riječ.

    Prema policijskom izvješću, nesreća se dogodila kada je vozač Matzge Hans Peter (44) iz Rozbacha, u njemačkom »land roveru discovery« koji se kretao prema Krku, na nedozvoljenom mjestu, odnosno preko pune linije na kolniku, skrenuo sa ceste na benzinsku postaju. U tom je trenutku za njim naišao motociklist »yamaha«, RI 908-LI, i svom silinom udario u vozačeva vrata »land rovera«. Od siline udara, motocikl se odmah zapalio, a buktinja je u kratkom vremenu zahvatila i njemački terenac u kojem je osim vozača bila i njegova supruga i kćer.

    Iako je njemačka obitelj bježeći od plamena izletjela iz vozila u pomoć motociklisti, bilo je već prekasno. Na mjesto nesreće u kratkom su vremenu stigli i liječnici krčkog Doma zdravlja i motociklistu pokušali reanimirati, no bezuspješno. Istovremeno su vatrogasci gasili plamen koji je »yamahu« na kraju u potpunosti progutao. Od motocikla je ostala samo hrpa plastike i metala.
    Očevid krčke prometne policije predvodio je istražni sudac Valentin Ivanetić, a na mjesto nesreće stigla je i riječka Općinska državna odvjetnica Tea Radovani. Okolnosti prometne nesreće, međutim, nisu u potpunosti razjašnjenje, budući da tek treba utvrditi da li je motociklist u trenutku kada je »landrover« skretao na benzinsku crpku, krenuo u njegovo pretjecanje, također preko pune linije, ili mu je terenac jednostavno presjekao put. Oba su se vozila kretala prema gradu Krku, tragova kočenja nema, a niti očevidaca, izuzme li se njemačka obitelj u »landroveru«. Što se točno dogodilo mogle bi rasvijetliti tek snimke s nadzorne kamere na benzinskoj postaji. No, one tek trebaju biti pregledane.
    Nesretnik na motociklu poginuo je iako je na glavi imao kacigu. Nijemcu je zabranjeno napuštanje Hrvatske dok se ne rasvijetle okolnosti tragedije. (novi list)

Previous articleVanja Frančišković: Spreman sam na izbornu utrku!
Next articleRubčić: Niti smo zvali Rapaića, niti je on nas kontaktirao

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here