Mozaik

Na Kvarner Wine Festu kušajte čokoladu punjenu vinom, ali i vino s morskog dna

Na Kvarner Wine Festu kušajte čokoladu punjenu vinom, ali i vino s morskog dna

Međunarodni festival vina i delicija Kvarner Wine Fest koji će se 02. i 03. lipnja održati u opatijskoj multifunkcionalnoj sportskoj dvorani “Marino Cvetković” sve je bliže, a organizatori su ovog tjedna objavili kompletan bogati program koji se sastoji od brojnih iznimno zanimljivih radionica, predavanja, ali i vrhunskih degustacija.
Na rasporedu se nalazi ukupno devet programa, a sudjelovanje na svima njima za posjetitelje Kvarner Wine Festa bit će potpuno besplatan, što je prilično rijedak slučaj na festivalima vina.
Posjetitelji će tako imati priliku učiti od petorice vrhunskih hrvatskih sommeliera, koji će ih ovom prilikom uvesti u njihov “čarobni svijet” te će imati jedinstvenu priliku napraviti prve korake u sommelierskom svijetu, ali i uz Marija Meštrovića saznati na što sve treba obratiti pažnju prilikom degustacije vina. Nakon te uzbudljive radionice moći ćete kušati vino poput profesionalaca.
Nema sumnje kako će iznimno veliki interes privući također “Vino i vruja” pod vodstvom Vjekoslava Zaheja i dr. Krešimira Mikinca. Na toj prezentaciji i degustaciji moći ćete se upoznati s hrvatskim vinima koja su godinu dana bila položena na dnu mora na opatijskoj rivijeri. Osim toga, moći ćete kušati i čokoladne praline koje su punjene nekim od najpoznatijih hrvatskih vina zahvaljujući Croatian Choco Conceptu.
Spomenimo i još radionicu “Žene i vino” pod vodstvom Ivane Grabar i Sanje Markušić. Bit će to neobična, simpatična, drugačija, a ujedno edukativna radionica na kojoj se sorte vina sljubljuju sa ženama, njihovim karakterima, osobinama i tipovima. Kako na najbolji mogući način pak sljubiti hranu i vino naučit će vas poznati sommelier Filip Savić. Posjetitelje će tijekom cijela oba dana u dvorani zabavljati The Mystic Rose Ensemble, a u nedjelju stiže i iznimno popularna klapa Kampanel.
Na Kvarner Wine Festu posjetitelji će se imati priliku upoznati s čak oko 500 različitih etiketa vina iz više od deset država. U Opatiju stižu vina iz Hrvatske, Francuske, Španjolske, Australije, SAD-a (Kalifornija), Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Kosova. Kompletan program možete pronaći na službenoj stranici žwww.kvarnerwine.com

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Let 3 i Vuco snimili novu pjesmu, ‘Golub Dinko’ postao je ‘Golub Vaso’

spJanuary 17, 2019

Imaš jaknu viška? Ostavi ju u subotu ispred Zajca!

spJanuary 16, 2019

Vanzemaljci na Kvarneru?

spJanuary 15, 2019

Urban&4 ovog petka u riječkom Pogonu kulture!

spJanuary 14, 2019

Stiže najveselije doba godine – Karneval u Opatiji donosi sedam tjedana vladavine maškara

spJanuary 14, 2019

Najslavniji ljubavni par po prvi put u povijesti na riječkoj opernoj sceni!

spJanuary 11, 2019

Riječki Erazmus traži nove članove!

spJanuary 11, 2019

Stiže nam peto godišnje doba – Riječki karneval

spJanuary 9, 2019

Rodila Ana Jelušić Black!

spJanuary 8, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.