Vijesti

Na Platku sezonski zaposlili beskućnika

Na Platku sezonski zaposlili beskućnika

Zamjenik župana Marko Boras Mandić na današnjoj press konferenciji informirao je o tijeku izrade Glavnog plana razvoja prometnog sustava funkcionalne regije Sjeverni Jadran , koji predstavlja strateški dokument kojim će se definirati ciljevi i mjere za optimalan razvoj prometnog sustava.

Kako je istaknuo zamjenik radi se o projektu vrijednom 9.5 milijuna kuna, od čega je 8 milijuna bespovratnih sredstava a po pola milijuna kuna daju svaka županija potpisnica Primorsko-goranska, Istarska i Ličko-Senjska županija. “Do sada je analizirano preko 150 hipoteza koje će biti pretočene u završni dokument, održani su mnogi zajednički sastanci, zadovoljni smo učinjenim i očekujemo da ćemo do kraja godine, kako je i predviđeno, imati završen dokument Glavnog plana”, rekao je Boras Mandić.

U nastavku zamjenik Boras Mandić izvijestio je da je Primorsko-goranska županija osigurala u proračunu 240.000,00 kuna za realizaciju projekta uređenja Društvenog doma za djecu i mlade u prostoru bivše Škole mira u Mrkoplju. Spomenuta sredstva rasporedit će se Općini Mrkopalj koja će biti nositelj aktivnosti na uređenju objekta, obzirom da je isti u njezinom vlasništvu. Osiguranim sredstvima Općina će provesti nabavu usluge projektiranja novog društvenog doma za djecu i mlade, kao I. fazu realizacije projekta.

Zamjenik Boras Mandić također je izvijestio da je pri Goranskom sportskom centru pokrenuta inicijativa angažiranja korisnika udruge “Ulične svjetiljke” za obavljanje poslova u Regionalnom sportsko-rekreacijskom centru Platak. Korisnik prihvatilišta Ruža sv. Franje od petka 15. lipnja 2018 godine sezonski je zaposlen u Goranskom sportskom centru na Platku, čime je Platak dobio i jednu humaniju dimenziju. “Pratit ćemo kako se projekt bude razvijao, nadamo se kako će uspjet i proširit se te donijeti jednu novu humaniju dimenziju Platku”, rekao je Boras Mandić.

Na press konferenciji u ime Riječke nadbiskupije i prihvatilišta za beskućnike Ruža svetog Franje i Uličnih svjetiljki na inicijativi zapošljavanja korisnika zahvalio se Marin Miletić. “Lijepo je kade institucije brinu o potrebitima, zahvaljujem se Primorsko-goranskoj županiji na konkretnoj akciji. Nadam se da će se projekt pokazati svoju svrhu i da će se nastaviti i dalje”, rekao je Miletić.

Pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar istaknula je kako je danas objavljen Javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora male vrijednosti iz “Programa provedbe mjera ruralnog razvoja Primorsko-goranske županije za razdoblje 2017. – 2020.” za razvoj malog gospodarstva u 2018. Godini. Napomenula je kako je poziv otvoren sljedećih 60 dana za tri mjere za koje je izdvojeno 956 tisuća kuna. Prednost imaju mladi poduzetnici te poduzetnici s područja Gorskog kotara i otoka. Intenzitet potpora iznosi za mjere nabave opreme za proizvodne i uslužne djelatnosti poduzetnika djelatnosti u sektoru malog gospodarstva, i povećanje dodatne vrijednosti turističkih sadržaja 80% za iznose ne više od 30 tisuća kuna za područje Gorskog kotara a 50% za ostala područja, te ta sufinanciranje pripreme dokumentacije u svrhu prijave određenog investicijskog ulaganja na EU natječaj za sufinanciranje isti omjer samo je donja granica iznosa 20 tisuća kuna, napomenula je Raukar.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Povijesni toponimi po Starom gradu bit će postavljeni krajem ožujka

spFebruary 19, 2019

Rijeka u magli!

spFebruary 19, 2019

Prometna nesreća na Kantridi

spFebruary 18, 2019

Zabio se u ogradu na zaobilaznici kod Matulja

spFebruary 18, 2019

Jedna osoba teže, šest lakše ozlijeđeno u prometnim nesrećama ovog vikenda

spFebruary 18, 2019

20 pripadnika Torcide zadržano zbog neispravnih ulaznica

spFebruary 18, 2019

Krk i Rijeka u subotu najtopliji gradovi u Hrvatskoj

spFebruary 16, 2019

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.