Home Mozaik NA RUBU – subversive art performance festival

NA RUBU – subversive art performance festival

1412
0

fejsstrajhNA RUBU – subversive art performance festival koji je zapravo fizički nastavak viralnog KULTUR ŠOKA-a 2016., održat će se u četvrtak u riječkom RI HUB-u, inače EPK utvrdi i bivšem Bernardiju, preko puta riječkog Zatvora s početkom u 19.00h.
Predstaviti će se oko 15 umjetnika iz Zagreba, Bjelovara, Istre i Rijeke s raznim načinima izvedbi, od art off performance-a, čitanja slam poezije, čak cjelokupnom predstavom te blues bandom angažiranih tekstova.
Tu su istarski umjetnik i poznati performer, Darko Brajković s čak pet performansa znakovitih naziva:
1.ŽIVI SPOMENIK STJEPANU FILIPOVIĆU
2. ZLOČIN HRANE/ lat. SCELUS CIBUM
3. POSTIZBORNI GRAH
4. EGZISTENCIJALNA PERSPEKTIVA
5. EMPATIJA
potom MONIKA PETROVIĆ koja nam dolazi iz Bjelovara s dva performansa:
1. GOSPOĐA MARKIĆ i 2. DEKADENCIJA
potom ANDREJ ZBAŠNIK i IGOR MEDVED s tihim performansima, MARIJA ALEKSANDRA(Štrajh) s “POPISIMA ili hajde svi u podrum”, BRANKO CEROVAC, kontroverzni riječki kustos s KRALJ U’BU, poznata riječka punk legenda i najpoznatiji TERMIT, PREDRAG KRALJEVIĆ sa vojim teatrom NOVARI čiji su članovi IGOR VEČERINA, SINIŠA RINČIĆ, BUDIMIR KOKORIĆ, IGOR GRDAKOVIĆ, sve poznati akteri riječke rock alternativne scene…
potom su tu gosti iz Zagreba, poznati slam pjesnici: ŽARKO JOVANOVSKI, DINO TREMENS, SAŠA MATASOVIĆ te dobitnik nagrade Ministarstva kulture za najbolje književno djelo BIVŠI ČOVJEK, te urednik kontroverznog književnog portala RADIOGORNJI GRAD, Marijan Grakalić.
Poslastica je MIDNIGHT BLUES BAND koji će izvesti hrvatske i talijanske angažirane songove Riccarda Staraja u izvedbi poznatih Želea i samog autora.
Nakon programa druženje se nastavlja u jazz klubu TUNEL na Školjiću…

Cijeli događaj podržavaju Grad Rijeka – odjel za kulturu, Ac Pleksus, klub Tunel, brasserie AS Rijeka, rijekadanas.com i radiogornjigrad.com kao i mnogi prijatelji kao što su Aco, Rik, Alex…te volonteri udruge koja pomaže udrugama SMART.
Organizator je AC Pleksus, poznatiji po METAFIZICI KRVI u MMSU te KULTUR ŠOK 2014 i 2016. kao i pojedinim predstavljanjima alter umjetnika u udružnoj galeriji ART AVANGARD.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here